Задържан и районен кмет на Пловдив Ральо Ралев е осъдил

...
Задържан и районен кмет на Пловдив Ральо Ралев е осъдил
Коментари Харесай

Обвинен за подкуп бивш пловдивски кмет осъди държавата заради изказвания на Гешев

Задържан и областен кмет на Пловдив Ральо Ралев е осъдил страната в Страсбург , а през днешния ден държавното управление утвърди изплащането на обезщетение в размер на 5 200 евро . Обезщетението се изплаща след показване на едностранна декларация по тъжба пред Европейски съд по правата на човека и откакто се взима поради.

Жалбата пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) на Ралев е за нарушавания на презумпцията за невиновност и неналичието на вътрешноправно средство за оспорването им по член 6 § 2 и член 13 от Конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.

Припомняме, през май месец 2019 година Ральо Ралев, тогава областен кмет на Пловдив, бе задържан за рушвет от 60 000 лева . от строителния предпримач Здравко Ангелов. Към сегашния миг делото по обвиняванията против Ралев се намират на първа инстанция в Окръжен съд - Пловдив..

Пред Европейски съд по правата на човека Ралев се оплаква от и наличието на определението, с което националният съд е наложил мярката му за неотклонение задържане под стража.
 Прокуратурата не споделя защо упреква районния кмет на Пловдив
Прокуратурата не споделя защо упреква районния кмет на Пловдив

От 5 месеца имало досъдебно производство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР