Отбивки“ е общност от хора, съмишленици, които обичат да си

...
Отбивки“ е общност от хора, съмишленици, които обичат да си
Коментари Харесай

Кои са 101 отбивки за влюбени, които можем да посетим с половинката в България

" Отбивки “ е общественост от хора, съидейници, които обичат да си прекарват хубаво в България, а не в чужбина, надалеч от ол инклузив културата и от ден на ден хора обичат да откриват малко известни красиви места у нас. Това сподели създателят на " 101 отбивки за влюбени “ Иван Михалев в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

По думите му поредицата " Отбивки “ е измежду най-продаваните пътеводители в България, а първите две книги са измежду топ 100 на най-продаваните за последното десетилетие съгласно ранглиста на най-голямата верига книжарници.

" В момента има свръхинформация, обществените мрежи преливат от фотоси, видеа и сторита за красиви места. Сега сме в другата прекаленост – хората отново не знаят къде да отидат, не тъй като не знаят за местата, а тъй като се чудят кое от всички места, които са видели, си заслужава. Това е добавената стойност на тези пътеводители, тъй като те филтрират информацията от шума и ти споделят: това си коства да го видиш в компанията на обичан човек “, изясни Иван Михалев.  

Той описа и за някои от обичаните му сантиментални дестинации. На юг от Силистар, да вземем за пример, има доста диви плажове, свързани посредством една пътека, която той назовава " Българската Via dell`Amore “: " Има огромна ферма от диви кактуси навръх брега на морето, безусловно над плажа " Липите “, които цъфтят при започване на лятото и са неповторима атракция, за която малко хора знаят. Малко преди Силистар тази пътека минава през едни неповторими базалтови скали, които са резултат от вулканична активност “, описа той. 

Михалев уточни и нос Чиракман до Каварна също като малко прочут: " Това е едно от местата, на които имаш съвсем 360-градусов поглед над морето, просто безконечен небосвод и вода в съвсем всички направления. Точно на носа има една дребна пещера, за която доста малко хора знаят. Неслучайно там е било и античното населено място Бизоне “, добави пътешественикът.  

Авторът описа и за местността Кобилини стени над пролома " Вратцата “ във Врачанския Балкан: " Представете си високопланинско плато, което е покрито с тучни ливади, по които пасат диви коне, цветя и билки и от всички страни има бездни, които могат да ти спрат дъха “, показа той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР