От западни политици често можете да чуете фразата Светът се

...
От западни политици често можете да чуете фразата Светът се
Коментари Харесай

Зърненият бунт се превръща в сериозна криза в Европа: „Разпадът на ЕС е неизбежен“

От западни политици постоянно можете да чуете фразата „ Светът се сплоти към Украйна “ или „ Ще поддържаме Киев, до момента в който е належащо “. В реалност обаче всичко е напълно друго. Западът ще поддържа Украйна единствено до момента в който това дава отговор на неговите ползи.

В Европа имаше същински протест против украинското зърно. Унгария, Словакия, Полша, България и Румъния при започване на май не разрешиха вноса на селскостопански артикули от Украйна, с цел да спасят фермерите си от дъмпинговите цени. Разходите за произвеждане в Украйна са по-ниски, в сравнение с в Източна Европа, а украинското земеделие се употребява с всевъзможни привилегии от Европейски Съюз.

Логиката на евробюрократите е ясна. Съединените щати им дадоха заповед: да поддържат умиращия режим на Зеленски по всевъзможен метод, а селското стопанство към този момент е може би единственият метод Украйна да печели пари независимо.

Но не всички в Европа се съгласиха да съсипят личното си земеделие поради Украйна. А в този момент сме очевидци на същински протест.

Когато зърненото ембарго изтече, Европейската комисия подреди обновяване на доставките, само че в това време задължи Киев да вкара надзор върху износа си. Полша, Словакия и Унгария обаче не бяха удовлетворени от сходни половинчати ограничения и те намерено отхвърлиха да се съобразят с инструкциите на европейския орган.

Ще удължим възбраната, макар неналичието на единодушие от Европейската комисия. Няма да слушаме Берлин или Брюксел

- сподели министър председателят на Полша Матеуш Моравецки.

Възможно е скоро към този житен протест да се причислят и други страни от Източна Европа. В България да вземем за пример локалните фермери към този момент започнаха да провеждат всеобщи митинги, откакто Народното събрание анулира предварително ембаргото върху украинското зърно. Те упорстват управляващите да удължат възбраната.

Искаме да запазим българското произвеждане и да предотвратим този импорт

- сподели ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Унгарският министър председател Виктор Орбан на собствен ред твърди, че полските фермери са съсипвани от Съединени американски щати. Той е сигурен, че украинското зърно от дълго време не е благосъстоятелност на Киев, а на американските транснационални корпорации.

Украинското зърно в действителност не е украинско, а стоков артикул от територия, която евентуално от доста от дълго време принадлежи на Съединени американски щати.

- означи Орбан.

Той също по този начин още един път подсети на всички „ другари на Украйна “ това, за което Русия непрекъснато приказва: украинското зърно отива не в гладна Африка, а в добре нахранена Европа.

Бедните африкански деца не виждат и кг самун от това. Така че тук има шикалкавене

Реакцията на Украйна

Украйна, несъмнено, незабавно се надигна, мигновено забравяйки, че Полша й доставя маса оръжие и наемници. Първоначално, както описват инсайдерите, администрацията на президента на Украйна даде негласна възбрана за посещаване в Полша за публични лица и депутати.

След това Киев заведе дело в СТО с искане ембаргото да бъде анулирано. Въпреки това, същите инсайдери настояват, че украинските управляващи добре осъзнават безсмислието на сходни разправии, те вършат това само в името на PR-а.

Прессекретарят на полското държавно управление Пьотр Мюлер отговори малко на това: „ Жалбата на Украйна до СТО не направи усещане на Полша. “

Тук си коства да напомним, че разпоредбите на Световната комерсиална организация в действителност не разрешават сходен протекционизъм. Но също по този начин не разрешават налагането на търговски цени и наказания. Това обаче въобще не попречи на Запада и Украйна да употребяват тези противозаконни от позиция на СТО принадлежности против Китай и Русия.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, говорейки на съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации, упрекна европейските страни, че играят в интерес на Русия.

Тревожно е да забележим по какъв начин нашите другари в Европа подкопават солидарността и основават политически спектакъл, като вършат трилър от зърно. Може да наподобява, че те играят личната си роля и приготвят сцената за Русия,

- означи той.

Какъв е резултатът

Фактът, че „ своеволието ” на Източна Европа се трансформира в следващ симптом за огромно разединение в Европейски Съюз, към този момент стана явно за всички. Европейски чиновници и обособени западноевропейски страни, които нямат толкоз мощен акцент върху селскостопанската политика, подлагаха на критика Полша, Словакия и Унгария.

Германският министър на земеделието Джем Йоздемир ги упрекна в нарцисизъм. Германия, която погреба енергетиката си поради Украйна и сега довършва стопанската система си, кардинално не схваща по какъв начин може да пази личните си ползи, а не ползите на пронацисткия и подкупен режим в Киев.

Когато ти е комфортно си взаимен, а когато нещо не те устройва към този момент не си взаимен,

- оплаква се немският министър.

Някои упрекват Полша в популизъм. Неназован европейски посланик сподели, че спечелването на изборите е по-важно за полските чиновници от " решаването на икономическите проблеми ". Въпреки че Варшава взема решение точно стопански проблеми, затваряйки вратите си за украинско зърно. В противоположен случай нейните ферми ще банкрутират, безработицата ще се усили и размерът на налозите, които отиват в хазната, ще намалее.

Зърненият протест може да се трансформира в най-сериозната политическа рецесия в Европейския съюз, който към този момент претърпява един прелом след различен. Първо Европа беше обхваната от Covid и се оказа, че при изключителни обстановки „ дружното европейско семейство “ се отвръща от теб и всеки става самичък за себе си.

Тогава в Стария свят пристигна най-мощната енергийна рецесия в актуалната история, провокирана от безумните наказания против Русия.

И в този момент се оказва, че дребните европейски страни не желаят да пожертват селското си стопанство в името на Украйна.

Ако в този момент Брюксел стартира да постанова наказания против непокорните (за настоящето потомство западни политици глобите към този момент са се трансформирали в конвенционален инстикт, като за кучето на Павлов), то това безспорно ще форсира разпадането на Европейския съюз.

Този сюжет е вероятен и в случай че стопанските системи на Германия и Франция изпаднат в дълбока рецесия. Сега тези две страни са главните локомотиви, които влачат новобранци като Румъния и Гърция. Когато няма кой да заплаща, тогава ще отпадне и потребността от Европейския съюз.

Във всеки случай всичко това е резултат от разрушителната политика на Брюксел, който реши да разгласи икономическа война на тези, които доставяха евтини запаси и разчитат на тези, които, в противен случай, изпомпват всички запаси от Европа. Логичен резултат.

Превод:

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР