От УЕФА съобщиха, че няма да има мачове под нейна

...
От УЕФА съобщиха, че няма да има мачове под нейна
Коментари Харесай

УЕФА забрани всички мачове в Израел до второ нареждане

От УЕФА оповестиха, че няма да има мачове под нейна закрила в Израел до второ разпореждане. Това се прави поради " оценяване на сигурността при сегашната обстановка на цялата територия на Израел ".
Това визира израелските тимове Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив, които играят надлежно в Лига Европа и Лигата на конференциите.

" Израелската футболна асоциация и клубовете Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив са призовани да потърсят различни места/стадиони отвън територията на Израел за осъществяване на домакинските им мачове, до момента в който остане в действие това решение ", се споделя в позицията на УЕФА.

Гостуването на Макаби Хайфа на испанския Виляреал, което трябваше да се играе на 26 октомври (четвъртък), е планувано за 6 декември. Макаби Тел Авив би трябвало да откри стадион, на който да посрещне украинския Заря Луганск на 25 ноември.

По-рано през месеца УЕФА отсрочи за две седмици всички мачове, които трябваше да се изиграят в Израел, като измежду тях беше европейската подготовка Израел - Швейцария, който трябваше да бъде на " Булмфийлд Стейдиум " в Тел Авив. След това бе отсрочена и срещата на Израел с Косово, " тъй като управляващите в Израел не разрешават на техните национални тимове да пътуват в чужбина ".

Отборът на Макаби Хайфа се отхвърли от присъединяване в младежката Шампионска лига, което значи, че Спарта Прага се класира непосредствено за втория кръг. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР