От туризъма до индустрията цифровизацията напредва във всички сектори. Но

...
От туризъма до индустрията цифровизацията напредва във всички сектори. Но
Коментари Харесай

Две трети от автомобилистите все още предпочитат личния контакт със сервиза

От туризъма до промишлеността цифровизацията напредва във всички браншове. Но притежателите на коли към момента избират някои неща да бъдат по-лични и директни. Според скорошно изследване на експертната организация Dekra и института за пазарни проучвания Ipsos, две трети от притежателите на коли в Германия (66 процента) към момента желаят да се свържат с сервиза си персонално или по телефона.

В същото време обаче клиентите правят оценка това, когато сервизите оферират като разнообразни канали за контакт. Сред вариантите за дигитален контакт, електронната поща е в горната част на листата с стремежи (42%), пред WhatsApp (31%), особено приложение за семинар (18%) и Фейсбук (7%). Една трета от интервюираните (34 процента) са имали опит на свързване с техния сервиз по имейл. От тях 26 % имат чувството, че имейлите се губят в автомобилния бизнес. 27% от всички респонденти споделят, че сервизът им не е квалифициран за бъдеща връзка с клиенти по имейл, WhatsApp, интернет и така нататък

Що се отнася до цифровите услуги от семинари, най-популярно е записването на срещи посредством уеб страница: 59 % от интервюираните биха желали тази алтернатива. Според 26 % от интервюираните това сега се предлага в техния личен сервиз. Цифровата информация за настоящото положение на сервизни или ремонтни работи би била забавна и потребна за 57 процента; 22 % получават тази услуга от доверената си автокъща.

Според личните им изказвания 5 % от притежателите на коли към този момент могат да гледат ремонта цифрово, да вземем за пример посредством видео в WhatsApp. Тази услуга би била мечтана от 27 %. Както в предходните изследвания през 2020 и 2017 година, една четвърт от притежателите на коли даже не знаят кои цифрови услуги за клиенти предлага техният сервиз.

„ За лицата, вземащи решения в автомобилната търговия, главното предизвикателство остава да се нареждат оптимално за доста диференцираните упования на клиентите “, е заключението на Dekra Automobil GmbH, въз основа на резултатите от изследването. Виждате, че цифровите услуги са търсени от една страна, само че въпреки това болшинството от клиентите към момента ценят персоналния контакт в представителството или по телефона. Важно е тези условия да се балансират допустимо най-добре.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР