От средата на март служителите в частните лекарски практики в

...
От средата на март служителите в частните лекарски практики в
Коментари Харесай

Неваксинираните медицински служители в Германия са застрашени от уволнение

От средата на март чиновниците в частните лекарски практики в Германия , както и в домовете за заболели и немощни хора без документ за имунизация против SARS-CoV-2 или информация за неотдавна преболедуван COVID-19 ги чакат съществени последствия, в това число уволняване. Това излиза наяве от оповестен през днешния ден бюлетин на Германската асоциация на домашните лекари.

Справките за имунизация или преболедуване би трябвало да бъдат предоставени до 15 март. Ако чиновниците откажат да го създадат, службата по опазване на здравето може да им забрани да влизат или да работят в лекарската процедура, се прецизира в известието.
В този случай служителят се лишава от правото си да получава трудово заплащане.

Ако чиновник отхвърля дълго време да даде документ за имунизация или уверение за зараза, може да възникне въпросът за неговото уволняване, предизвестяват от асоциацията. Съдейки по информацията на уеб страницата, сходна мярка ще важи освен за медицинския личен състав, само че и за всички останали чиновници на медицинските практики като чистачки, кухненски служащи, ръководители на доставки и транспортен личен състав.

Глоба до 2500 евро за отвод от имунизация.

Отбелязва се, че притежателите на частни медицински практики би трябвало да осведомят здравното ведомство, в случай че чиновниците им не дават нужните документи. „ Ако след приключване на съответния период документите към момента не бъдат предоставени, се чака санкция до 2500 евро “, осведомят от синдиката на домашните лекари.

Според федералния ръководител на организацията Улрих Вайгелд новите ограничавания няма да обиден доста хора. „ По-голямата част от домашните лекари и медицинския личен състав са имунизирани отдавна – както с цел да се предпазят, по този начин и поради пациентите “, акцентира той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР