От София ни дадоха гаранции, че българският участък от газопровода

...
От София ни дадоха гаранции, че българският участък от газопровода
Коментари Харесай

Русия: Получихме гаранции за Турски поток от София

От София ни дадоха гаранции, че българският сектор от газопровода "Турски поток " ще бъде приключен, както е контрактувано на 1 януари 2021 година, това е споделил шефът на Четвърти европейски департамент на съветското външно министерство Юрий Пилипсон пред Спутник.

"Реализирането на тази част от плана върви по проект и, както ни увериха сътрудниците ни от България, той ще бъде подготвен в първия ден на идната година. Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г управлява персонално процеса и постоянно посещава строителни площадки ", е споделил още високопоставеният чиновник на дипломатическата централа в Москва.

Вучич е извънредно удовлетворен, а Борисов: Това е диверсификация за района!

"Подготовката за построяването на АЕЦ "Белене " не е спряла макар международната пандемия от коронавирусната зараза ", добави Пилипсон.

"Руската компания "Росатом ", френската Framatome и американската General Electric са постигнали съглашение за взаимни дейности за реализирането на този митинг ", уточни още Спутник.

Медията напомни и изявление на министър Теменужка Петкова от януари. Тя тогава е декларирала, че България е имала желание Азербайджан да стане снабдител на 50% от внасяното в страната ни синьо гориво и да измести Русия.

"Ако България се откаже от доставките на газ от Руската Федерация, това ще има съществени юридически последствия. Договорът сред Газпром и Булгаргаз изтича през 2025 година ", безапелационен е бил Пилипсон.

Договорът за газопровода е бил подписан на 16 октомври 2016 година Официалното разкриване на "Турски поток " е било на 8 януари 2020 година в Истанбул. На церемонията са участвали Борисов и президентите на Турция - Реждеп Ердоган, Русия – Владимир Путин и Сърбия – Александър Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР