От полицията показаха и кадри от преследването на стрелеца, заснети

...
От полицията показаха и кадри от преследването на стрелеца, заснети
Коментари Харесай

Показаха кадри от преследването на стрелеца от Прага, сред убитите няма чужденци

От полицията демонстрираха и фрагменти от преследването на стрелеца, снимани от боди камера. 24-годишният стрелец бе открит мъртъв в постройката на университета, само че управляващите не знаеха дали се е самоубил или е бил убит от служител на реда.  

Стрелбата бе най-тежкият сходен случай в централноевропейската страна, в която доста хора имат спортно или ловно оръжие, само че всеобщите стрелби са необичайност. Правителството разгласи 23 декември за ден на народен печал.

Още фотоси

Снимка: БТА/AП

Чешката полиция към този момент стегна ограниченията за сигурност към учебните заведения и други обществени здания в цялата страна, а Карловият университет в Прага анулира всички лекции и събития през днешния ден, предаде Ройтерс.

Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан съобщи, че  установена самоличността на убитите и измежду тях няма чужденци . Сред ранените има двама жители на Обединените арабски емирства и един на Нидерландия.

" Има 13 жертви на побъркания стрелец и един от убитите е самият той ", сподели Ракушан пред чешки ефирен канал, представен от Българска телеграфна агенция. По-рано управляващите оповестиха за 14 жертви в университета. 

Снимка: БТА/AP, Denes Erdos

" Нямаме информация за съответна опасност (..) това е сигнал, че сме тук и сме готови ", се споделя в известие на полицията във връзка със стягането на ограниченията, оповестено в обществената мрежа " Екс ".

Властите към този момент не са дали нова информация за положението на ранените при офанзивата хора. Известно е единствено, че по-тежко потърпевшите са оперирани и са в устойчиво положение.

От полицията споделиха по-рано, че преди да тръгне за столицата, стрелецът е умъртвил татко си в дома им в покрайнините на Прага.

Czech police release bodycam video from yesterday's response to the Charles University mass shooting
— BNO News Live (@BNODesk)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР