От Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
От Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Най-добрият начин да си върнем София е като я загубим. Сега ние ще я спасим от спасителите

От Пловдив водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заключи, че локалните избори са били наказване за цялата политическа класа.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 706
" 27% - това е безспорна нелегитимност, в това число на избори за локална власт, които са били постоянно най-мощните ", добави той. 

Борисов акцентира, че преди вота си е сложил за съществена цел ГЕРБ да са първа политическа мощ и счете, че това е реализирано, за което приказват цифрите. " Кандидатите за кметове на ГЕРБ и подкрепени от нас на първи тур печелят 95 общини. От тях 7 са регионални градове. В 71 общини претенденти за кмет на ГЕРБ и подкрепяни от ГЕРБ отиват на балотаж. В 17 регионални градове ГЕРБ е на балотаж. И то с водещ резултат влиза в балотажа. 537 094 души са дали своят вот за ГЕРБ, което прави 1 500 локални депутати в страната. За ПП-ДБ - 273 184 в страната с 396 локални депутати на Политическа партия и Демократична България. Дори Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи имат повече от " Промяната " в страната. Това са мандатите. ПП и Демократична България имат дружно двете партии в София 119 000 - наполовината на това, което сме печелили, когато сме се явявали в тези 18 години ", заключи Борисов изборните данни, като означи, че резултатите на ГЕРБ са " отлични на фона на останалите ".

Той натърти на това, че изборите в София още не са свършили. И дефинира резултата на ГЕРБ в столицата като  " подобаващ и предстоящ след масираната офанзива против тях ". " В София три години се водеше целенасочена офанзива от всички против Фандъкова и ГЕРБ. Най-добрият метод да си върнем София е като я загубим. Сега ние ще я спасим от спасителите. Познавам тези хора, те не могат да работят. Те са мързеливи. С 23 общински съветници все още от 61 в СОС те имат опция да вършат болшинства с Българска социалистическа партия, " Възраждане ", Има Такъв Народ или с нас - сглобки. Само че три години те бяха безмилостни. Всяка фуга, плочка и паве беше снимано от вас ", обърна се той към медиите и изрази вяра публицистите да бъдат сериозни и към ПП-ДБ (СС), както са били към ГЕРБ.

На въпрос дали ГЕРБ ще поддържа Васил Терзиев или Ваня Григорова на балотажа в столицата, Борисов уточни: " Няма по-лошо това да направиш непоискано положително или да дадеш непоискана поддръжка. Ние в София сме на балотаж за районни кметове. Ще работим оптимално интензивно. И както Хекимян сподели: " По-добре държавна благосъстоятелност, в сравнение с Държавна сигурност ", разяснява водачът на ГЕРБ.

По-рано Корнелия Нинова отхвърли поддръжка от ГЕРБ за претендента им в столицата Ваня Григорова. 

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, който отива на балотаж - Костадин Димитров, разгласи, че е са получили поддръжка за идната неделя от Славчо Атанасов, който отпадна от конкуренцията.  " Имахме среща със Славчо Атанасов. Получаваме поддръжка от тях от името на града. Ние със Славчо Атанасов в годините сме имали доста положителни връзки. Радвам се на всяка една поддръжка, тъй като е за положителното на Пловдив. Разчитаме на поддръжка от всички страни и сме поели ангажимент за това Пловдив да се движи единствено напред. Градът е задръстен, не са приключени ремонтите. Може да имаме общи тематики по отношение на превоза, презастрояването, чистотата. Нямаме разлики и причина да не вървим в една посока ", разяснява той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР