От първи юни ще бъде забранено движението на коне с

...
От първи юни ще бъде забранено движението на коне с
Коментари Харесай

Забраняват движението с каруци в цяла София

От първи юни ще бъде неразрешено придвижването на коне с каруци в цяла София, откакто все още тазя мярка е в действие единствено за центъра на града. 

При нарушаване от притежателя ще иззето освен транспортното средство, само че и коня. Животното ще бъде настанено в обект на " Екоравновесие ", а нарушителят ще може да си го получи назад, в случай че заплати разноските за отговорно бранене, развъждане и лекуване.

Това решение на общинските съветници адресира и притежателите, които не се грижат правилно за конете си - постоянно срещана панорама в столицата. В отчет от юли 2018 година " Екоравновесие " означи, че има увеличение на сигналите за скитащи коне и за нечовешко отношение или принуждение към тези животни и предложи да се вкарат условия за теглените от тях транспортни средства или напълно да се забрани потреблението им.

Предложеният терен, на който да се отглеждат арестуваните животни, се намира в регион " Требич " - това се обясни още през октомври, когато транспортната комисия разглеждаше въпроса. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР