От партия Продължаваме промяната“ (ПП) заявиха, че се противопоставят твърдо

...
От партия Продължаваме промяната“ (ПП) заявиха, че се противопоставят твърдо
Коментари Харесай

“Продължаваме промяната” осъди вербалната агресия срещу Даниел Лорер

От партия „ Продължаваме промяната “ (ПП) обявиха, че се опълчват твърдо на всевъзможен тип дискриминационна тирада и хулигански офанзиви, съобщи Българска телеграфна агенция. Това се показва в позиция на партията до медиите във връзка случай на вербално нахлуване по отношение на народния представител от парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Даниел Лорер.

От Политическа партия оповестиха, че на 14 март депутатът Даниел Лорер е бил заобиколен компактно от група хора, " които бяха разпознати от медиите като последователи на Политическа партия „ Възраждане “ ", е атакуван вербално. След като Лорер е напуснал кафенето наоколо до Народното събрание, той „ става жертва на хулигански прояви и тирада на омразата на база неговия еврейски генезис “, допълниха от „ Продължаваме промяната “.

За нас, като партия в страна членка на Европейски съюз, е неприемливо в XXI век към момента да съществува сходен тормоз на етническа или верска основа, обявиха още от Политическа партия и допълниха, че неведнъж като партия са се потвърдили като последовател на свободата на изложение, само че са останали яростен съперник на речта на омразата.

„ Използваме случая, с цел да изразим още веднъж мощно безпокойствие от безнаказаното към този момент разпалване на етническа ненавист в българското общество. С ясното схващане, че се прави с предизборни цели, сме уверени, че безмълвното насърчаване на такова държание надалеч не е безобидно “, показаха от Политическа партия в позицията си.

Нападението над народния представител Даниел Лорер е неприемливо и чакаме забърканите в тази хулиганска офанзива да бъдат подведени под отговорност, пишат още от „ Продължаваме промяната “.

В края на февруари работна група в Министерството на правораздаването стартира работа по законодателни промени за битка с антисемитизма. Групата се занимава с подготовката на нужните промени в нормативната уредба за реализиране на Националния проект за деяние за битка с антисемитизма за интервала 2023-2027 година, обясниха от министерството. В работната група вземат участие над 30 представители на държавни институции, научните среди и еврейската общественост в България, които дефинираха казуса с възходящите прояви на антисемитизъм и вероятните решения от гледната точка на другите институции и неправителствени организации.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР