От партия „Има такъв народ“ определиха като „фашистки“ проектозакона на

...
От партия „Има такъв народ“ определиха като „фашистки“ проектозакона на
Коментари Харесай

Асен Василев заклеймен като фашист

От партия „Има подобен народ“ дефинираха като „фашистки“ проектозакона на държавното управление, който планува основаване на нов ексклузивен орган в отбрана на страната от опасности за икономическата и финансовата система със основаване на „наказателни“ описи.

Новата институция ще бъде управлявана от вицепремиера Асен Василев, който несъмнено е с упоритости да смени приятеля си Кирил Петков отпред на изпълнителната власт. Така цялата система за сигурност – от финансова до политическа, ще мине в ръцете на Василев.

Пловдивският народен представител Станислав Балабанов съобщи, че Има Такъв Народ изрично ще се опълчи на сходен законопроект.

Ако изобщо това е минало през мозъка на някой перверзен политик, това е безспорен фашизъм и се надявам по някакъв метод то да не бъде използвано, тъй като без съд и присъда да действаш по този комунистически, за нас,  метод е аморално и неточно. От Има Такъв Народ, във връзка с такива бъдещи диалози, ние ще бъдем безапелационни, сподели Балабанов на брифинг на групата си в Народното събрание.

Това е опит да се извиват ръце на всички, които не са съгласни – безусловно абсолютно да се започва процедура по присъединението на Македония –  един опит да си каже: „Който не е склонен с нещата, които предлагаме, ще влезе в някой от тези описи. Така си мисля аз, сподели пък Николай Радулов от Има Такъв Народ.

Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански  разгласи, че Националният проект за приемането на еврото е изнемощял от дневния ред на Министерски съвет. Той напомни позицията на ИТН, че е нужен разбор на резултатите от въвеждането на единната валута, преди приемането му от кабинета.

И от Българска социалистическа партия не утвърждават проектозакона.Председателят на парламентарната група Георги Свиленски съобщи, че не е взел участие в разискване на проектозакона:

„Нямам такова чувство, че Европейска комисия желае да даде такива гаранции и би приела да стане поръчител на осъществяването на договора“.

Христо Ивановот Демократична България предлага решение с присъединяване на опозицията.

Докато в България няма правораздаване, на което всички да имаме доверие и да си решаваме вътре проблемите с изказвания за корупция или тяхното опровержение пред самостоятелен съд и пред прокуратура, на която можем да имаме доверие, ще бъде отворена България към това външни фактори, в това число и Съединени американски щати, да вършат сходни интервенции, които основават безусловно изключителна обстановка, сподели Иванов.

Опозиционните сили ГЕРБ и Движение за права и свободи са безапелационни, че сходен законопроект няма по какъв начин да бъде признат от Народното събрание. Според депутата от ГЕРБ Томислав Дончев планът опонира на Конституцията и няма никаква опция да събере парламентарна поддръжка.

Аз не знам за опозицията, само че доста представители на ръководещите, в действителност май всички, показват уплах като разясняват текста. На първо място, този текст значи, че в случай че на следващия ден някой от вас обиди или наскърби Кирил Петков или Асен Василев, на вас могат да ви запорират цялото имущество, безусловно. Ако този текст в никакъв случай няма да види бял свят,аз се тормозя, че този метод на мислене какво ще създаде на следващия ден! „ Врагове на народа? “ – сподели Дончев.

Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид окачестви плана като „ пълзящ фашизъм “.

Този закон, доколкото разбрах, е писан от Асен Василев. Той цели да оправи своите съдружни сътрудници, дори негови доближени споделят, че това е особено за Слави Трифонов и Корнелия Нинова, не знам, ще забележим дали е по този начин, сподели Хамид.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР