Българската технологична компания SiteGround е дарила 300 000 лева в

...
Българската технологична компания SiteGround е дарила 300 000 лева в
Коментари Харесай

300 000 лева в подкрепа на “Заедно в час”

Българската софтуерна компания SiteGround е дарила 300 000 лв. в поддръжка на идеята на “Заедно в час ” за по-качествено обучение в българските учебни заведения през последните три години (за 2022, 2023 и 2024 г.).

Средствата са вложени в образованието и развиването на учители, шефове и учебни екипи от цялата страна по стратегия “Училища за образец ” с фокус върху осъвременяването на техните управнически и преподавателски  практики, ориентирани към университетския напредък и благополучието на всеки възпитаник. От основаването ѝ през 2020 година програмата е обхванала над 100 учебни заведения в страната, в които се образоват близо 44 000 възпитаници. Хиляда двеста и пет учители и шефове са минали през образованията, а през септември, 2024 година, присъединяване си ще стартира най-големият випуск досега : 41 учебни заведения от 33 обитаеми места в страната.

“За “Заедно в час ” е самопризнание и привилегия да имаме поддръжката на сполучлива българска компания като SiteGround и нейните създатели. За стопанската система на страната ни е от извънредно значение учебните заведения да приготвят качествено бъдещите мениджъри и бизнесмени, защото най-хубавите хрумвания се осъществят в сполучливи бизнес решения от способни, стимулирани екипи, а положителните екипи се построяват от хора с верните умения, настройки и познания, ” сподели изпълнителният шеф на фондацията Траян Траянов.

SiteGround е дълготраен сътрудник на организацията като влага освен финансов запас, само че поддържа работата на “Заедно в час ” и чрез менторство и образования от страна на свои специалисти. Тенко Николов, ръководещ шеф на SiteGround, е член на Управителния съвет на фондацията от 2022 година и има интензивно присъединяване в стратегическото развиване на целите и активността ѝ. По негови думи: “Бизнесът е виновен за поддръжка на непрекъснатото рационализиране на образованието, с цел да подсигурява, че разполага с нужните фрагменти за реализиране на по-добър живот в нашето общество. Работата ни в тази посока не стопира от години и имам вяра, че с навлизането на новите технологии ще можем да използваме още по-голям запас, с цел да подкрепим българските възпитаници в асимилиране уменията от бъдещето ”.

Като част от тази тактика, Ясен Кипров, оглавяващ екипа по изкуствен интелект в SiteGround, изнесе първа от поредност вдъхновяващи лекции пред учениците от VII клас на 40-о СУ в София.

Кипров разиска необятен набор от тематики, в това число разнородни приложения на изкуствения разсъдък в разнообразни сфери на живота. Той показа персонални прекарвания от своя професионален път и подчертава на смисъла на непрекъснатото образование и адаптиране към новите технологии.

Също по този начин, Ясен Кипров даде скъпи препоръки по отношение на кариерното развиване на учениците, наблягайки значимостта на насърчаване на качества като любознание и ангажираност.

На финала на своята презентация, той насърчи учениците да употребяват опциите, които цифровите технологии дават, с цел да бъдат сполучливи и готови за провокациите на бъдещето.

SiteGround е измежду най-големите вложители в българското обучение. Освен регулярната си поддръжка за “Заедно в час ”, компанията подарява в границите на пет години и до 12 милиона лв. на първия български Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) . Сумата ще покрие разноските за заплащане на учените от международен сан, които институтът притегли да преподават в страната ни, за интервал от пет години. SiteGround дава дарения и на разнообразни неправителствени организации, които поддържат кариерно насочване за младежи, както и предприемачески планове и менторство.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР