„От опозицията искрено се радваме, че след близо 5 години

...
„От опозицията искрено се радваме, че след близо 5 години
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: След близо 5 години усилия на БСП, накрая управляващите започнаха да мислят за българските производители

„ От опозицията откровено се радваме, че след близо 5 години наши старания, най-после ръководещите започнаха да мислят за българските производители и по какъв начин те да имат достъп до огромните хранителни вериги ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев от трибуната на Народното събрание. По думите му обаче ръководещите ще се задоволят с прекомерно малко - да се даде единствено на съответните аграрни производители в даден регион да имат щандове.
„ Ако желаеме в действителност да бъдем потребни на българските производители, ще създадем публицистични ремонти. За задачите на пакетирането, етикирането, даването на храни, предлагаме обозначението „ българско ", което да се отнася до мястото на генезис на суровината за изработката на храна и потвърждават, че суровината е създадена в България. Тоест - в случай че желаете на следващия ден да си купите българско сирене, знаете, че то е направено от българско мляко, а не от вносно ", разясни Стойнев.
Той разяснява, че левицата предлага също в обекти за търговия на храни с годишен оборот над 2 милиона лв., част от количествата на предлагани артикули, които са обичайни за България - редки плодове и зеленчуци, месо, мляко и млечни артикули, наложително следва да бъдат създадени в страната, а частта се дефинира по отношение на годишния стокооборот; за виното и спиртните питиета - по отношение на асортимента от продуктите за съответната група. По думите му предлагането на левицата, което и в съгласие с българските производители, е: за зеленчуци - най-малко 51% да бъдат с български генезис, мляко и млечни артикули - 70%, месо - отвън пилешко - 20%, пилешко - 50%, вино и спиртни питиета - 75%.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР