От незапомнени времена хората се опитват да намерят пословичния извор

...
От незапомнени времена хората се опитват да намерят пословичния извор
Коментари Харесай

Учени: Тези напитки ни състаряват по-бързо

От незапомнени времена хората се пробват да намерят пословичния извор на младостта . Стремежът към неостаряващ външен тип, дружно с по-дълъг, по-здравословен живот остава съществена цел за безчет хора през днешния ден.

Кремовете срещу стареене, добавките, които дават обещание дългоденствие, и диетите, които настояват, че връщат часовника обратно , могат да ви оказват помощ да се почувствате по-млади, само че има и по-лесен метод за закъснение на процеса на стареене.

Изследванията демонстрират, че има една напитка, която може да ви състари по-бързо и премахването ѝ от вашата диета може да помогне да спрете преждевременното стареене.

Що се отнася до стареенето, няма по-лошо за него от подсладените газирани питиета.

Известно е, че постоянното пиянство на безалкохолни питиета води до увеличение на риска от наддаване на тегло и избрани болести, а проучванията демонстрират, че може даже да повлияе на тялото ви на клетъчно равнище. Всички тези съставни елементи способстват за по-нездравословното и по-бързо стареене.

„ Редовната консумация на подсладени със захар питиета може в последна сметка да ви изложи на риск от разнообразни болести като затлъстяване, сърдечни болести, диабет вид 2 и други “ , споделят специалистите „ Тъй като нашият риск от тези болести автоматизирано се усилва с възрастта, прибавянето на прекалено многж захар несъмнено не оказва помощ. “

Газираните питиета може да усилят риска от болести
Един от главните способи, по които непрекъснатата консумация на газирани питиета може да форсира процеса на стареене, е като усили риска от болести, при които стареенето към този момент е рисков фактор. Това включва неща като диабет вид 2 и сърдечни болести. Безалкохолните питиета може да усилят риска от заболяване, само че също по този начин може да повлияят негативно на клетките на тялото ви.

Газираните питиета може да повлияят на тялото ни на клетъчно равнище
Според изследване от 2014 година, оповестено в American Journal of Public Health, сладките питиета могат да причинят прибързано стареене на клетъчно равнище.
За да проведат своето изследване, откриватели от Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF) са изследвали данни от 5309 възрастни в Съединени американски щати на възраст сред 20 и 65 години без анамнеза за сърдечно-съдови болести.
Това, което откривателите разкрили, е, че хората, които пият повече подсладени питиета, имат по-къси теломери - сектори от ДНК в края на хромозомите - в техните бели кръвни кафези. Скъсените теломери в белите кръвни кафези са свързани с понижена дълготрайност на живота и нараснал риск от хронични болести.

Редовната консумация на подсладени със захар газирани питиета може да повлияе на развиването на заболяването, освен посредством напъване на метаболитния надзор на организма върху захарите, само че и посредством ускорено клетъчно стареене на тъканите. Въпреки че откривателите бързо означиха, че това изобретение е асоциация, а не дефинитивна причинно-следствена връзка, дълготрайните резултати са много ясно изразени.

Газираните питиета също може да навредят на червата ни
Проучване откри, че потреблението на подсладени със захар питиета, е обвързвана с промени в чревните бактерии и чревната микробиота, инфектиране и оксидативен стрес, всички от които са свързани с преждевременното стареене. Авторите на това изследване имат елементарна рекомендация, с цел да оказват помощ за намаляване на тези резултати: заменете содата с по-здравословна напитка, когато можете.
Така че идващия път, когато ви се допие нещо с мехурчета, може да помислите за вода с лимон – тялото ви ще ви благодари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР