От началото на войната между Руската федерация и Украйна европейските

...
От началото на войната между Руската федерация и Украйна европейските
Коментари Харесай

ПЕРСОНА НОН ГРАТА: Повече от 330 руски дипломати са изгонени от Европа заради войната в Украйна

От началото на войната сред Руската федерация и Украйна европейските страни оповестиха над 330 съветски дипломати за „ личност нон грата “.

Западните страни, изключително към 10 страни, ситуирани наоколо до границите на Украйна, интензивно експулсират чиновници на съветските дипломатически задачи. Повечето от решенията бяха обосновани със взаимност с Киев, нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки или шпионаж.

Например висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел сподели, че редица съветски дипломати са били оповестени за „ личност нон грата “ въз основа на нарушение на дипломатическия статут.

Кадри от зверствата по отношение на цивилните в Буча провокираха вълна от отвращение измежду интернационалната общественост. Европейските столици не скриха обстоятелството, че решенията във връзка с дипломатите са резултат от дейностите на съветската войска в предградията на Киев.

Ако от началото на войната (24 февруари) и до 1 април 150 съветски дипломати бяха изгонени от Европа, то след фрагментите за зверствата в Буча към листата бяха добавени 182 чиновници на съветските дипломатически задачи.

Така броят на изгонените за малко време съветски дипломати надвиши 330 души.

Полша изиска 45 съветски дипломати да изоставен страната, Германия - 40, Словакия - 38, Франция – 35, Италия - 30 души.

В нощта на 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на специфична военна интервенция в украинския Донбас.

След това съветската войска нападна Украйна. Украинските градове, в това число Киев, бяха подложени на ракетни и бомбени офанзиви.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в отговор, че в цялата страна е въведено военно състояние. Украинският водач разгласи и спиране на дипломатическите връзки с Русия.

Действията на Кремъл бяха наказани в Организация на обединените нации и в множеството столици на света.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР