От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили

...
От началото на военния конфликт в Украйна българските Военноморски сили
Коментари Харесай

ВМС разкри броя на мините, унищожени в български води

От началото на военния спор в Украйна българските Военноморски сили са унищожили четири плаващи мини в наши води, сподели през днешния ден пред публицисти командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов. Броят на получените сигнали за плаващи обекти надвишава към този момент 60. По всеки от тях Военноморски сили са реагирали неотложно и са изпращани кораби, вертолети, изясни Михайлов. По думите му огромна част от сигналите на процедура са били за елементи от зенитни ракети, стартови мотори, от време на време даже за торби за отпадък, само че моряците са реагирали.

Следим непрестанно и атмосферните условия в северозападната част на Черно море, добави Михайлов. Той посочи, че симулациите демонстрират, че при огромно неспокойствие и мощен вятър в тази зона, мините, носени от теченията, могат да доплават до нашите крайбрежия за 10 до 12 дни. Когато има такива условия, се правят контролни обследвания, с цел да бъдат открити възможните мини по най-бързия метод, уточни Михайлов.

Морските мини, употребявани в спора, и до този миг пристигнали до нашите крайбрежия, са с диаметър 53 сантиметра, добави командирът на Военноморски сили. Той описа, че изключително когато вълнението е над един бал, откриването им е извънредно мъчно - главно с образни начини и локационни станции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР