От началото на сезон 2018 във Формула 1 Гран При

...
От началото на сезон 2018 във Формула 1 Гран При
Коментари Харесай

Райконен: Ферари не е толкова зле, колкото изглежда

От началото на сезон 2018 във Формула 1 Гран При на Испания бе най-кошмарното съревнование за Ферари. На " черните кончета " им липсваше скорост, гумите на Пирели не паснаха на болида им на пистата и им липсваше надеждност. Кими Райконен не съумя да финишира поради щета в мотора си, само че все пак резервира хладнокръвие. Скудерия поведоха след първите четири кръга изцяло справедливо, а всички започнаха да питат какво се случва с Люис Хамилтън. В Испания картите бяха разменени, алените болиди не бяха в положение да отговорят на немската мощ, а Фетел съумя да се пребори за едвам четвърто място.

Попитан дали е сюрпризиран от " завръщането " на Мерцедес, Кими отговори: " Те бяха доста покрай нас и просто в Барселона шансът бе с тях. Не мисля, че по време на надпреварата обстановката бе толкоз зле, колкото наподобява в този момент. Със сигурност те бяха доста мощни в Барселона, само че дали беше поради пистата или поради нещо друго? Очевидно, ще поработим, с цел да разберем ".

След безапелационната си двойна победа в Испания Мерцедес трансфораха недостига си от 4 точки по отношение на Ферари в задатък от 27 точки в класирането при конструкторите, а Хамилтън води много по-уверено в сравнение с през 2017 година по това време.
At this point last season, Vettel led the championship by six points.

Now Hamilton has 'struggled' this year, he leads the championship by 17.

Irony, etc.
— Pablo Elizalde (@EliGP) May 13, 2018 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР