От началото на година се извършиха тежки престъпления, но удар

...
От началото на година се извършиха тежки престъпления, но удар
Коментари Харесай

Николай Кокинов: Петър Христов не е убит от Килърите

От началото на година се направиха тежки закононарушения, само че удар по страната няма. Общият знаменател на тези убийства е безнаказаността, която царува в страната.

Всеки, който взема решение да извърши закононарушение, си прави сметка, че едва ли ще бъде хванат и осъден.

Така някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов разяснява в студиото на "България он ер " осъществените в последните 10 дни тежки убийства. Според Кокинов главният проблем е компликацията за схващане на претекстовете и причинителите при поръчковите убийства.

"Трудно е да схванеш какъв е бил претекстът на поръчителя. На българските служби им липсва добра агентура и положителни оперативни качества, с цел да пробият тежките случаи ", посочи някогашният градски прокурор на София.

По думите му не би трябвало хората да изпадат в някаква параноя около всички случаи на убийства, тъй като всички са факт на един или различен тип възмездие. "Според мен зад убийството на предприемача Петър Христов не стоят "Килърите " или някоя друга незаконна група. За мен тук се крие по-скорошен претекст. Или Христов е навлязъл в някакви ползи, или е нарушил нечия непозната територия ", разгласи Кокинов.

Той бе безапелационен, че проверяващите органи у нас нямат задоволителен потенциал.

"Не е нужна бронирана техника, с цел да се залови един причинител на ликвидиране, въоръжен с револвер. Държавата демонстрира мускули по този начин, само че е хубаво тези демонстрации да приключват с резултати ", означи някогашният прокурор.

Все отново Кокинов е на мнение, че мутренските години не се завръщат, само че въпреки всичко органите на властта би трябвало да стегне своите чиновници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР