От Министерството на външните работи предоставиха актуална информация за мерки

...
От Министерството на външните работи предоставиха актуална информация за мерки
Коментари Харесай

Вижте какви са актуалните мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

От Министерството на външните работи предоставиха настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света. Ето какво съдържа тя:

Русия - Дипломатическите представителства и консулските служби на Руската федерация краткотрайно преустановяват приемането на документи, регистрацията и издаването на всички категории визи като се изключи визите за упълномощени или назначени чиновници на дипломатически задачи и консулски служби на непознати страни в Руската федерация, интернационалните организации и техните задачи, други публични задачи на непознати страни, ситуирани в Руската федерация, както и членове на фамилиите на тези лица. Изключенията важат и за водачи на тирове, за въздушни и морски екипажи и на речни кораби, за влакови и локомотивни бригади от интернационална железопътна връзка, за членове на публични делегации и притежателите на дипломатически, служебни и елементарни паспорти с частни визи, издадени във връзка със гибелта на непосредствен родственик, както и за тези, които минават директно през летищните Граничен контролно-пропусквателен пункт. Прекратява се и обработването на електронни визи.

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Беларус - От 18 март границата сред Беларус и Руската федерация е затворена. Авиокомпанията „ Белавиа “ стопира постоянни полети до седем града в Русия. Полети до Санкт Петербург и Москва се реализират на летищата „ Домодедово “ и „ Шереметиево “.

Молдова – От 17 март до 15 май страната е в изключително състояние и е въведен специфичен режим за влизане и излизане от страната, както и специфичен режим на придвижване в страната, възбрана за осъществяване на срещи, демонстрации и други обществени събития.

Армения – Не се позволява влизането на непознати жители на територията на Армения от следните 16 страни: Китай, Иран, Р Корея, Япония, Италия, Испания, Франция, Германия, Швейцария, Дания, Австрия, Белгия, Швеция, Норвегия, Холандия и Обединеното кралство. Считано от 18 март гръцките авиолинии преустановяват реализирането на полетите от Ереван за Атина и назад, което поражда проблем за жители на Европейски Съюз, искащи да изоставен Армения.

Казахстан - В страната е в действие изключително състояние и се предлага българските жители да се въздържат от пътешестване. От 19 март се вкарва карантина в градовете Алмати и Нур-Султан. Намиращите се в страната български жители могат да наблюдават всекидневно оповестените информация и рекомендации на уеб страницата на Министерството на здравеопазването на Казахстан: http://www.gov.kz/memleket/entities/dsm?lang=ru

Туркменистан - Всички сухопътни граници са затворени за прекосяване на чужденци. За влизане се пропущат единствено туркменски жители. От 17 март туркменското държавно управление вкара нови правила за влизане и излизане на чужденци в и от страната, според които непознатите жители би трябвало да имат документ, потвърждаващ, че нямат ковид. За момента единствените задгранични самолетни компании са „ Turkish Airlines “ с 2 полета на седмично сред Истанбул и Туркменабад.

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Тунис – От 18 март границите на страната са затворени като се позволява влизане и излизане от Тунис само за репатриране. Всички жители, без изключение, подлежат на 14 дневна наложителна карантина при идване в страната. За нарушителите законът планува строги ограничения, в това число лишаване на персонални документи и затвор. Към сегашния миг до 4 април са въведени следните ограничаващи ограничения: насилствена 14 дневна домашна карантина на всички пристигнали в Тунис, които са били контактни с потвърдено инфектирани от вируса, както и при проявени признаци на заболяването, вечерен час на територията на цялата страна сред 18 ч. и 6 ч. сутринта, анулация на всички културни, спортни, научни и публични прояви, затваряне на кафенетата, увеселителните заведения и заведенията за хранене след 16 ч., затваряне, до 28 март, на всички детски градини, ясли и образователни заведения.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР