От Министерството на външните работи (МВнР) отказват да коментират обидните

...
От Министерството на външните работи (МВнР) отказват да коментират обидните
Коментари Харесай

МВнР не иска да коментира обидите към България по Россия 1

От Министерството на външните работи (МВнР) отхвърлят да разясняват обидните квалификации по отношение на български институции, прозвучали в ефира на съветската държавна телевизия " Россия 1 " във връзка визитата на съветския патриарх Кирил у нас.

В програмата, излъчена на 6 март с водещ Владимир Соловьов, гостите са дискутирали тематиката " Защо България не помни " съветската кръв ". По време на предаването Соловьов подлагал на критика президента Румен Радев, като припомнил, че в речта си той благодари за Освобождението " не на единната съветска войска, а на всякакви нации, влизащи в нея - на румънци, украинци, беларуси, поляци, финландци ".

" Доколкото излиза наяве от записа, участниците в предаването показват персонално мнение, а не публични позиции на институции ", акцентират от Министерство на външните работи до БНР.

От външното ведомство обаче са безапелационни, че такива изяви не оказват помощ на двустранните връзки.

Руският патриарх Кирил преди да отпътува от България изрази оскърбление, че българските управляващи приписват заслуги наедно с Русия и на други националности за освобождението ни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР