От Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ отказват да

...
От Министерството на труда и социалната политика /МТСП/ отказват да
Коментари Харесай

Диана Ковачева: МТСП отказва да прилага закона за водните помощи

От Министерството на труда и обществената политика /МТСП/ отхвърлят да изплащат водните помощи на хората, защото съгласно тях законът е неуместен. Това стана ясно от думите на омбудсмана Диана Ковачева пред „ Българска национална телевизия “.

Тя добави, че е получила сигнали от жители , които са пробвали да аплайват за мярката, само че им е било отказано. След публично питане по тематиката към МТСП е получен отговор, в който в прав текст е декларирано, че законът не се ползва , защото той е неуместен .

„ Аз съм правист и не разбирам по какъв начин по този начин една институция отхвърля да приложи закон, който е настоящ и не е анулиран “ , заяви Диана Ковачева.

В същото време от Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ отговаряли в обществени документи, че хората не би трябвало да се тормозят , защото за тях са планувани водни помощи. 

По думите ѝ настоящият закон планува подкрепяне за обществено слаби жители , по този начин както са планувани средства за отопление през зимата. В същото време в Дирекцията за обществено подкрепяне непосредствено отговаряли на хората, че няма такова нещо като водни помощи и ги отпращали.

Ковачева към този момент е сезирала за проблема служебния министър председател Гълъб Донев, защото съгласно нея жителите заслужават да бъдат подпомагани по настоящия закон. Тя напомни, че през предходната година водата е поскъпнала приблизително с 40% и това слага в усложнение доста българи, които нямат задоволително средства да платят сметките си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР