От Министерството на финансите има конкретни предложения, част от които

...
От Министерството на финансите има конкретни предложения, част от които
Коментари Харесай

Асен Василев за българския вариант на Магнитски: Ние сме дали технически бележки

От Министерството на финансите има съответни оферти, част от които бяха залегнали и в решението на Министерски съвет, във връзка " Магнитски ". Те са свързани с потребността от бърза реакция, която да предстои на следващ правосъден надзор. Това разяснява финансовият министър Асен Василев   във връзка информацията, която се популяризира, че той пише българския вид на закона " Магнитски ", предава кореспондент на  Sofia24.bg.

" Текстът не съм го гледал в елементи, има два или три разновидността, които Министерството на правораздаването като работна група е предоставило. Ние сме дали механически бележки по какъв начин да се случва процесът. А когато Министерството на правораздаването има заключителен текст, който е съгласуван, си има законовият ред ", посочи Василев.

" Има работна група, която се управлява от Министерството на правораздаването, Министерство на финансите, Министерството на външните работи, ДАНС и редица институции са излъчили представители, които вземат участие в тази работна група ".

" Както знаете, когато излезна първият лист " Магнитски ", имаше дупка в законодателството, страната нямаше по какъв начин да отбрани държавните институции и държавните компании по съответен метод. Поели сме ангажимент тази законодателна празнина да бъде запълнена. Министерството на правораздаването е най-правилното министерство да се съобрази с всички - и национални, и интернационалните актове, тъй че да откри най-удачния метод по какъв начин да се запълни тази празнина ", сподели още той.

Асен Василев даде образец: Когато някой е глобен и това санкциониране слага проблем пред българската финансова система и българската стопанска система от болест от спомагателните наказания, този проблем да бъде овладян, като това би трябвало да предстои на правосъден надзор и всички други атрибути, които са присъщи на правовата страна.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР