От Метеорологичната обсерватория Русе към НИМХ - филиал Варна при

...
От Метеорологичната обсерватория Русе към НИМХ - филиал Варна при
Коментари Харесай

Тази нощ се очаква заледяване в община Русе

От Метеорологичната обсерватория Русе към Национален институт по метеорология и хидрология - филиал Варна при Българска академия на науките бе получена информация за намаление на температурите през нощта против 9 февруари до минус 5 градуса. Поради внезапното захлаждане се чакат заледявания на територията на община Русе.

През миналата вечер на територията на Русе компания „ НЕЛСЕН “ е направила разчистване с 3 комбинирани машини. След разчистването на снега те са минали наново с третиращ препарат срещу замръзване. Фирма „ Пътинжинеринг “, която почиства входно-изходните точки на града, е осигурила безвредно напредване по бул. „ България “ и бул. „ Трети март “. Екипите на компанията са употребявали 3 снегорина, които също по този начин са опесъчили региона. Фирма „ Берус “, която се грижи за снегопочистването на дребните обитаеми места в общината, е употребила 4 машини за опесъчаване, оставяйки пътищата изцяло разчистени.

При потребност всички пътноподдържащи сдружения ще усилят броя на профилираната техника, която да обработва общинската пътна и улична мрежа. За задачата следва да се обезпечи достъп на машините до улици и булеварди, и колите на жителите да не ги блокират.

Апелът към водачите на коли е да карат деликатно, изключително на усойни, открити места и мостови уреди, и да поемат на път добре готови. Не са целесъобразни рискови изпреварвания, придвижване с несъобразена с пътните условия скорост, както и нарушение на други пътни ограничавания.

Съгласно заповедта на кмета на Община Русе всички административни ръководители на институции, еднолични компании, търговски сдружения и домоуправители следва да провеждат навреме и непрекъснато разчистване на прилежащите им тротоари и работни площадки в региона на обектите, за обезпечаване на естествен работен развой и безвредно придвижване.

При пораждане на произшествия сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за незабавни и спешни позвънявания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР