От ГЕРБ-СДС проведоха среща с представители на Възраждане“. Разговорът е

...
От ГЕРБ-СДС проведоха среща с представители на Възраждане“. Разговорът е
Коментари Харесай

След срещата с ГЕРБ: “Възраждане” виждат диаметрално различни приоритети

От ГЕРБ-СДС организираха среща с представители на „ Възраждане “. Разговорът е част от опита за намиране на единодушие сред всички преди връчването на първия мандат.

От ГЕРБ търсят базов консенсус по целите на България, като съгласно тях отговорността сред политическите обединения би трябвало да е споделена. От „ Възраждане “ обаче оповестиха, че целите на ГЕРБ диаметрално се разграничават от техните.



Десислава Атанасова. БГНЕС

От ГЕРБ-СДС оферират споделена отговорност. Десислава Атанасова посочи, че тази отговорност може да се осъществя посредством управническа стратегия, която може да заложи няколко съществени тематики и това да бъде период на мандат на държавно управление или с четиригодишна управническа стратегия, зад която стоят избрани политически сили.

Атанасова разяснява, че този кабинет може да е с политически лица или с специалисти.

Според ГЕРБ има тематики, по които могат да си партнират с всяка парламентарна група. Заради това може да се организира градивен диалог по секторни политики като енергетика, План за възобновяване и резистентност, бюджет, правосъдна промяна. Тя посочи, че с " Възраждане " има тематики, по които нямат допирни точки и не могат да водят диалози за поддръжка като еврозоната.



Цончо Ганев. БГНЕС

Цончо Ганев от „ Възраждане “ посочи, че в Народното събрание би трябвало да има диалози, и макар че няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ или друга политическа мощ, това не е самоцелно. По думите му това е демокрацията – конфликт на хрумвания и визии по какъв начин да се развива страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР