От днес започват преговорите за съставяне на правителство с първия

...
От днес започват преговорите за съставяне на правителство с първия
Коментари Харесай

Започват преговорите за съставяне на правителство  

От през днешния ден стартират договарянията за сформиране на държавно управление с първия мандат, които ще бъдат водени от контактна група. Това потвърдиха от пресофиса на Росен Плевнелиев, който е в контактната група дружно с някогашния външен министър Соломон Паси. Групата е основана по предложение на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - политическата мощ, спечелила максимален брой гласове на последния парламентарен избор, която по закон би трябвало да получи първия мандат за сформиране на кабинет. Вчера стана ясно, че идната седмица президентът Румен Радев ще свика съвещания с парламентарните сили.,предава бнр

Румен Радев: От другата седмица стартирам консултациите за образуване на държавно управление
Засега са планувани договаряния с представители на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и " Български напредък ", като първите ще се проведат в утринните часове, а другите - в ранния следобяд.

Идеята бе диалозите да стартират доста по-рано, само че ненадейно дългото избиране на ръководител на Народното събрание забави процеса. Именно протичащото се в 48-то Народно заседание предизвика Соломон Паси да разяснява в обществените мрежи:

" И въпреки всичко: ще ни е по-лесно да създадем английско държавно управление, в сравнение с българско! ", реферирайки към оставката на английския министър председател Лиз Тръс и новата процедура по желание на министър - ръководител във Англия.

У нас - към този момент " Продължаваме промяната " и " Българска социалистическа партия за България " документално са отказали присъединяване.

Изначалната концепция на договарянията е постигането на единодушие по цели, които да бъдат в основата на мандата на постоянно държавно управление, образувано от ГЕРБ-СДС.

Имаме пръв измежду равни! Вежди Рашидов е ръководител на 48-ото Народно заседание
Вчерашният процес на събитията по желание на ръководител на Народното събрание, подсилен от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ", бе непризнат от множеството водачи като " новата четворна коалиция ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР