От днес влезе в сила Договорът за данъчно облагане и

...
От днес влезе в сила Договорът за данъчно облагане и
Коментари Харесай

Историческо споразумение: Край на "данъчния рай" Гибралтар

От през днешния ден влезе в действие Договорът за данъчно облагане и отбрана на финансовите ползи сред Испания и Англия по отношение на Гибралтар. Той поставя завършек на укриването на налози и пране на пари на хора и компании, регистрирани в английската задморска територия и живеещи в Испания.

Историческото съглашение бе подписано още на 4 март 2019 година от тогавашния министър на външните работи Жозеп Борел и от английския вицепремиер Дейвид Лидингтън, само че трябваше да бъде утвърден от парламентите на двете страни, което забави влизането му в действие. То поставя завършек на „ анахронична и извънредно нездравословна обстановка за Испания ", без да отслабва позицията на суверенитета на Гибралтар, съобщи министърът на външните работи, Аранча Гонсалес Лая.

Това е първият интернационален контракт, подписан сред Испания и Англия за Гибралтар след Договора от Утрехт от 1715 година, с който Испания го отстъпва на англичаните. От тук нататък се поставя завършек на „ данъчния парадайс ” и компаниите и физическите лица ще би трябвало да заплащат налозите си в Испания, в случай че по-голямата част от бизнеса или работата им е на испанска територия.

На английската територия са регистрирани 55 хиляди компании, което е близо два пъти повече от записаните поданици. Това беше повода Испания да стачкува, че в Гибралтар се укриват налози, които принадлежат на испанската хазна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР