От днес в Германия действат нови правила за облагане с

...
От днес в Германия действат нови правила за облагане с
Коментари Харесай

В Германия поскъпват онлайн покупките от държави извън ЕС

От през днешния ден в Германия работят нови правила за облагане с Данък добавена стойност на артикули, закупени онлайн от страни отвън Европейски Съюз, заяви „ Дойче веле ”. В сходство с нормативните разпореждания, стоките на стойност под 22 евро също ще бъдат облагани с 19% Данък добавена стойност, в случай че са поръчани в страни отвън Европейски Съюз. За книгите и питателните артикули Данък добавена стойност ще бъде 7%.

Експертите считат, че действително митническите цени ще засегне главно поръчките на стойност над 150 евро.
 Всички онлайн покупки ще се таксуват с Данък добавена стойност Всички онлайн покупки ще се таксуват с Данък добавена стойност
От 1 юли влизaт в cилa нoви ДДC пpaвилa в Eвpoпeйcĸия cъюз, които улecнявaт осъществяването на cъщecтвувaщитe зaдължeния, свързани c ДДC и...

С помощта на новите правила Европейски Съюз желае на доставчиците от трети страни. Досега за техните артикули действаше комерсиална преграда от 22 евро, която от време на време се използваше за отклонение от заплащането на налози. Така, да вземем за пример, продавачите маркират пратките с ценови етикети за тази или по-ниска сума, макар че вътре има по-скъпи артикули. Германските митнически управляващи откриха тази машинация при осъществени инспекции. Според Европейската комисия вследствие на тази малка врата бюджетът на Европейски Съюз се е лишавал годишно от 7 милиарда евро.

„ Смятаме, че в някои случаи клиентите би трябвало да се съгласят с малко по-високите цени, тъй като те подсигуряват почтена конкуренция ”, съобщи Ралф Брюгелман – данъчен специалист в Сдружението за търговия на дребно. Освен това в бъдеще не би трябвало да има обстановки, в които продавачът „ заявява бейбифон за 15 евро, а да се окаже, че в пакета има IPhone, счита той.

Редица специалисти предвидиха по-рано, че поради пандемията и пренасяне на основна част от търговията онлайн, доста търговски мрежи.

Според разбор на Института по изследване на търговията в Кьолн (IFH), вследствие на рецесията поради разпространяването на ковид, структурните промени в търговията на дребно са се ускорили с към 7-8 години. Според анализаторите, до 2023 година до 80 000 магазина ще затворят порти.
 Удрят с нови такси онлайн извършването на покупки от чужбина Удрят с нови такси онлайн извършването на покупки от чужбина
От 1 юли дoри и нaй-eвтинитe прaтки oт т.нaр. " трeти cтрaни " (извън Eврoпeйcкия cъюз (EC)) щe ce oблaгaт c ДДC, кoeтo щe ги ocкъпи. В н...

Прогнозите на Германската асоциация за търговия на дребно (HDE) са още по-песимистични: при положение на наново заключване има действителна заплаха да бъдат затворени към 120 хиляди търговски обекта в цяла Германия. Сред тях са клонове на известни търговски марки като H&M, Esprit, Douglas и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР