От днес учениците от Пловдив и областта възстановяват присъственото си

...
От днес учениците от Пловдив и областта възстановяват присъственото си
Коментари Харесай

Учениците в Пловдивско обратно в клас, част от родители искат индивидуално ОРЕС обучение

От през днешния ден учениците от Пловдив и региона възвръщат присъственото си образование. Директори, педагогичен и непедагогически личния състав към този момент са основали нужната организация, заяви за TrafficNews шефът на РУО Антоанета Пакова. Тестове пък имаме налични доникъде на март.

Припомняме, че решението за привършване на учене в ОРЕС бе взето откакто Кризисния щаб в Пловдив наблюдаваше позитивна наклонност при заболеваемостта при деца.

Независимо от спада обаче има родители, които и към този миг подават заявки децата им да се образоват самостоятелно в онлайн среда до края на епидемиологичната конюнктура. Те са най-вече за Пловдив, като в общините в региона броят им е доста по-малък, съобщи Пакова.

Заради по-високата заболеваемост има и учители, които няма да съумеят да посрещнат класовете си на през днешния ден. Директорите обаче са намерили техни заместници, с цел да не се изтърван занятия.

Директорът на РУО –Пловдив уведоми още, че План-приемът за новата образователна година, по който институцията работеше интензивно в последните седмици, към този момент в завършил.

„ Предложенията, които отправихме, бяха утвърдени. Така през новата образователна година ще имам със 7 паралелки повече, като с тях общият им брой ще стане 228. Откриваме и нови специалности в града и обастта, първи за града и региона “, разясни Пакова.

„ Пътен строител “ , „ Охранителна техника и системи за сигурност “ и „ Спедиция “ ще имат опция да учат учениците в надлежно - Професионална гимназия по превоз и строителни технологии-Пловдив, Професионална гимназия по железопътен превоз в Карлово и СОУ „ Христо Смирненски “ в Хисаря.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР