От днес София е домакин на Световната купа по художествена

...
От днес София е домакин на Световната купа по художествена
Коментари Харесай

Световният елит на художествената гимнастика е в София за Световната купа

От през днешния ден София е хазаин на Световната купа по художествена гимнастика. Българска национална телевизия ще ви показа всичко най-интересно до неделя. За страстите в " Арена Армеец " и това, което следва до неделя - Радина Жекова с детайлностите.

 © Българска телеграфна агенция
Близо 3000 души приветстват българските гимнастички и техните съпернички в първия ден от Световната купа. Деца от клубове от цялата страна са пристигнали, с цел да поддържат своите любимки. Залата ще бъде още по-пълна през идващите два дни, тъй като билетите са съвсем разпродадени. Празничната атмосфера бе допълнената и от церемонията по откриването, на която участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Красен Кралев, министър на младежта и спорта: Нямам никакво подозрение, че България още веднъж ще бъде ослепителен хазаин на конгрес от подобен сан. В годината, в която България за първи път в своята история ръководи Съвета на Европейския съюз и в годината, в която София е спортна столица, за нас ще бъде голяма чест да бъдем домакини и на Световното състезание.Илиана Раева, президент на БФ Художествена гимнастика: Когато имаш поддръжка от страната, нещата се случват по-лесно. Вярно е, че ние се отблагодаряваме и отплащаме с доста триумфи. Вярва, че ще продължим да работим по същия метод, с цел да сме насладата и гордостта на България.
56 самостоятелни състезателки и 18 ансамбъла към този момент си оспорват медалите. 7 тима са любимци и измежду тях е и българският отбор. До неделя Българска национална телевизия ще ви направи очевидци на всичко най-интересно в директните си излъчвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР