От днес десет столични парка са отворени за посещения -

...
От днес десет столични парка са отворени за посещения -
Коментари Харесай

След падане на забраната: Първа разходка в парка за много семейства

От през днешния ден 10 столични парка са отворени за визити - Борисова градина, Борисова градина – лесопарк, Южен парк, парка на НДК, парк „ Гео Милев “, Западен парк, Северен парк, парк „ Заимов “, парк „ Студентски “, парк „ Дружба “. Паркът на НДК II част е позволен единствено за извеждане на домашни любимци.
 парк София БГНЕС
Още през днешния ден доста хора се възползваха от облекчаването на ограниченията и опцията да се разходят с децата си в парка.
 парк София БГНЕС

С дезинфектант и листовка с новите правила бяха посрещани посетителите.

 парк София БГНЕС

 парк София БГНЕС
А разпоредбите към този момент са ясни - позволява се разходката на деца до 12 години, съпроводени от най-вече двама възрастни от едно семейство. Движението в парка е еднопосочно. Забранено е събирането на деца от две фамилии, както и скупчването на хора в парковете. Часовият период за разходки с деца е от 09:30 ч. заран до 18:30 ч. вечер. Преди и след тези шпации е позволено разхождането на домашни кучета, както и самостоятелният спорт. Носенето на защитни маски е наложително, както и съблюдаване на отдалеченост 2,5 метра един от различен.
 парк София БГНЕС

 парк София БГНЕС
Има колкото удовлетворени хора от облекчение на ограниченията и опцията да се разходят на въздух, толкоз и недоволни от организацията на маршрутите.
 парк София БГНЕС
„ Не става дума за разхлабване на ограничения. Даваме опция децата да са на въздух в парковете, да потичат на необятно, само че спазвайки главните правила. Те са значими, тъй като споделиха през вчерашния ден и специалистите, няма съображение за разхлабване на ограниченията. Това е значимо да се подчертае и хората да го осъзнаят. Ние всички би трябвало да създадем по този начин, че да защитим тази опция “, съобщи сутринта пред БГНЕС столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 парк София БГНЕС
Тя прикани хората за прецизно съблюдаване на санитарните ограничения и на наредбите на управляващите.

„ Ако се оправим добре 2-3 дни, по-късно можем да мислим за Витоша или други паркове “, сподели още Фандъкова.
 парк София БГНЕС
За реда в столичните паркове ще наблюдават 40 чиновници от Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита. На тях ще оказват помощ към 50 доброволци. Две охранителни компании ще се включат с хора, а 19 патрула на общинска полиция ще наблюдават за организацията в парковете.
 парк София БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР