От данните, които имаме, вече показват, че в страната има

...
От данните, които имаме, вече показват, че в страната има
Коментари Харесай

Вирусолог: Най-вероятно в България вече има Омикрон

От данните, които имаме, към този момент демонстрират, че в страната има Омикрон. Не мога да кажа, че е огромен броят, само че има, съобщи проф. Радка Аргирова, консултант на премиера Кирил Петков по въпросите на епидемията от COVID-19, в ефира на Би Ти Ви.

Аргирова посочи, че данните се предварителни, като би трябвало да бъдат доказани от резултатите от така наречен секвениране на проби в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Секвенирането е детайлно генетично проучване на позитивни проби от проучвания по PCR метода, като процесът лишава към месец.

Аргирова заяви за подозрителни за Омикрон към 20 проби, които за известни на нея, което дефинира като " единични случаи на пътуващи от чужбина ".

Вирусологът заключи, че поради неизбежното разпространяване на Омикрон, затихващата четвърта вълна на COVID-19 ще се слее с пета. Аргирова разгласи, че би трябвало да се управлява по-ефективно спазването на карантината на инфектираните с COVID-19, само че към този момент не даде елементи дали и какви разнообразни ограничения против разпространяването на вируса планува новото държавно управление.

Още за Омикрон четете и

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР