От БСП подариха на кмета Йорданка Фандъкова правилник за редене

...
От БСП подариха на кмета Йорданка Фандъкова правилник за редене
Коментари Харесай

Подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

От Българска социалистическа партия подариха на кмета Йорданка Фандъкова устав за редене на павета от 1936 година като рецензия към ремонта на бул. ”Дондуков ”. Символичното подаяние направи водачът на левицата в София Калоян Паргов по време на днешното съвещание на Столичния общински съвет.
" Понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, по тази причина изнамерихме от архивите един устав за каменно-паважни настилки, който е от 1936 година Преди повече от 80 година нашите прародители на територията на София явно са се вълнували от това по какъв начин могат да се редят павета дейно, тъй че настилката да не бъде нарушавана. В разследване на което ние считаме, че този устав би трябвало да влезе в приложимост и да служи на госпожа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, с цел да може да се обучат те, да се обучат и тези, които вършат каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е доста лесна работа и това е било поминък и преди 1945 година “, съобщи Паргов.

Той означи, че ремонтът на столичния бул. „ Княз Александър Дондуков “ се е трансформирал в сага: " Като стартираме от неговото планиране, по-късно сагата с павета или асфалт, което забави плана, някои играха и плажен волейбол върху пясъка, само че явно и това не оказа помощ, с цел да се оправим в период и качествено. Така че това нещо е като принос от групата на БСП-София в помощ на госпожа Фандъкова в тежката й задача по запазването и пренареждането на паветата в София “, изясни той и посочи, че липсва задоволително надзор и задоволително експертност в работата на кмета и на Столична община.

Йорданка Фандъкова одобри " подаръка " от Българска социалистическа партия като политическа акция. “Г-н Паргов още веднъж приготви доста обилен театър. Oчевидно e, че от бул. „ Дондуков “ ще стартират всичките предизборни акции. Но одобрявам с усмивка закачката. Паветата се редят от занаятчии, а не от политици. И в действителност имаме потребност от положителни занаятчии. Радвам се, че вършим допустимо и по-приятно политическите сили да извършват своите задължения, тъй като това е ролята на политическите партии – да вършат политически акции “, сподели още тя.

Фандъкова напомни, че цялостната реорганизация на бул. „ Дондуков “ към момента не е свършена, въпреки че придвижването е пуснато. " Сред наложените основни промени срокът се промени на 1 декември и всеки ден закъснение, който е след този период, ще коства на компанията реализатор 77 хиляди лв. – това е глобата за закъснение. Така че както до момента не съм правила компромис с изпълнителите, по този начин няма да направя и компромис с този обект “, изясни столичният кмет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР