ОТ БСП настояват да се провери произходът на средствата, с

...
ОТ БСП настояват да се провери произходът на средствата, с
Коментари Харесай

БСП атакува приватизацията на ЧЕЗ с три сигнала

ОТ Българска социалистическа партия упорстват да се ревизира произходът на средствата, с които " Инерком " кандидатства за пазаруването на ЧЕЗ.

Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков внесе три сигнала за приватизацията на ЧЕЗ в прокуратурата.

Да се ревизира и договорката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла в два стадия, през 2004 и 2012 година

Според Зарков продажбата на 33% от сдружението от държавното управление на Бойко Борисов се случва в нарушаване на стратегически документи на страната. " Нарушени са два документа и главно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни би трябвало да резервира най-малко 33% от тях, с цел да може да знае, какво се случва там ", разяснява Зарков.

Левицата упорства да се ревизира законосъобразността на двете покупко-продажби . " Искаме отговор на въпроса - какво се е случило с досъдебно произвеждане, което прокуратурата е образувала през 2013 година против незнаен причинител, чиновник на ЧЕЗ - България.

Той е бил разследван за незадоволително грижи при ръководството и стопанисването на сдружението, което е довело до огромни вреди ", съобщи още Крум Зарков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР