От автокомпанията споделиха, че цената на един от популярните модели

...
От автокомпанията споделиха, че цената на един от популярните модели
Коментари Харесай

BMW вдига цените на автомобилите в Китай заради търговската война

От автокомпанията споделиха, че цената на един от известните модели - X4, който основно се създава в Съединени американски щати, " няма да бъде изключително наранена "

Още по тематиката
Маркус Дюсман от BMW ще бъде новият основен изпълнителен шеф на Audi

Назначението към момента не е публично, а досегашният управител на марката Руперт Щадлер, който е в ареста, не е подал оставка
24 юли 2018
Търговската война стартира да тежи на немските автопроизводители

Китай усили митата при импорт на коли от Съединени американски щати и това заплашва едни от най-известните марки
16 юли 2018
Tesla възнамерява да построи цех в Китай за 500 хиляди автомобила

Разрастването на пазара е от значително значение за компанията поради ескалиращата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай
11 юли 2018 BMW се оказва първият огромен автопроизводител, който ще увеличи цените на сглобяваните в Съединени американски щати коли, които се внасят в Китай. Германската компания взима ограничения, откакто Пекин усили митата при импорт на коли от Съединени американски щати в отговор на цените на президента Тръмп. Това е доказателство по какъв начин комерсиалната война оказва въздействие върху крайните клиенти.

За сметка на потребителите

BMW е най-големият производител по стойност, който изнася в Китай с помощта на известните спортни коли, създавани в Южна Каролина, където е най-големият цех в света. Предприятието е изнесло повече от 70% от създадените през предходната година 371 316 автомобила.

От понеделник BMW увеличи цените на своите модели SUV - X5 и X6, в Китай надлежно с 4% и 7%, оповестиха от компанията и по този метод ще трансферира част от разноските от новите мита върху потребителите.
Единственият различен автопроизводител, който усилва цените си в Китай, към този момент е Tesla. Model S и X ще нарастнат с 20%, което значи, че една кола би коствала сред 22 600 и 36 600 $ поради по-високите мита.

Изключение за X4

На 1 юни Пекин понижи вносните мита за транспортни средства от 25% на 15%, само че единствено след ден ги подвигна на 40% за тези от Съединени американски щати в отговор на решението на Белия дом. От компанията обявиха, че цената на един от известните модели - X4, който се създава основно в Съединени американски щати, " няма да бъде изключително наранена ", тъй като скоро ще стартира производството му в Пекин. " BMW поддържа свободната търговия, само че не може да стои със скръстени ръце при промянa в пазарните условия. "
Изявление на компанията

Ироничното е, че сега BMW и неговият максимален съперник Daimler са в неподходящо състояние на най-големия авто пазар в света, тъй като са вложили основно и прекомерно доста в Съединени американски щати през последните няколко десетилетия.

Спад в облагите

Марки като Audi, Porsche и Maserati, които натъртват най-много на производството на SUV модели в Европа, могат да изнасят в Китай с вносно мито от единствено 15%.

Анализатори от Jefferies предизвестяват, че митата са " главната опасност за бранша " и че разноските на BMW и Daimler могат да се отразят с 4-5% на облагата им за 2019 година

Daimler стартира да се тормози за облагата си вследствие от комерсиалния спор. Миналият четвъртък от компанията разясниха, че през второто тримесечие тя е спаднала с 27% до 1.8 милиарда евро.

Възможности

Дитер Цетче, основният изпълнителен шеф на Daimler, показа пред анализатори в четвъртък, че в случай че по-високите мита останат, Daimler ще изследва " други възможности сюжети ", в това число " откриването на нов цех в Китай ". Той загатна, че това може да излезе прекомерно скъпо, само че опцията е много допустима.

Анализатори от Evercore ISI плануват, че облагата на BMW за второто тримесечие ще спадне до 2.67 милиарда $ от 2.93 милиарда $ година по-рано. Засега BMW не е трансформирала предстоящите резултати за 2018 година макар комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Миналата седмица обаче General Motors, Ford, Nissan и Renault предизвестиха, че се сблъскват с възходящи разноски за първични материали, Fiat разгласи, че цените в Китай са понижили търсенето, а Daimler съобщи, че към този момент няма ценовото превъзходство на колите Mercedes-Benz.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР