От агенция Митници предоставят на регионалните здравни инспекции и на

...
От агенция Митници предоставят на регионалните здравни инспекции и на
Коментари Харесай

Митниците дават 158 000 л иззет спирт на здравните каси и на пожарната

От организация " Митници " дават на районните здравни инспекции и на пожарната над 158 000 л етилов алкохол (спирт), оповестиха от Митниците.

От там са разпределили количествата на база предоставена информация за потребностите от Логистично-координационния център към Националния действен щаб.

Спиртът е за стерилизация. Той е лишен в интерес на страната. Етиловият алкохол се дава за предотвратяване, ограничение и превъзмогване на следствията от разпространяване на болестта с вируса на Коронавирус - 19.

Спиртът е с фактически алкохолно наличие по размер, превишаващо 90 % vol. Той не е рисков за живота и здравето на хората или за околната среда при стерилизация. По огромната част от даването количество е отнето с влезнали в действие наказателни постановления в интервала 2016-2019 година от териториални дирекции Югозападна, Тракийска, Дунавска и Южна морска.

От цялото количество 20 000 литра ще бъдат предадени на пожарната, а останалото количество от към 138 000 л се дават на Регионалните здравни инспекции в цялата страна.

Етиловият алкохол се съхранява в разнообразни хранилища на Агенция " Митници " в цялата страна и ще остане на предписание на районните здравни инспекции и на пожарната.

Неговото даване на здравните инспекции е осъществяване на § 30, алинея 4 от преходни и заключителни разпореждания на Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР