От 52-ра година нищо не е пипано в Перник. Под

...
От 52-ра година нищо не е пипано в Перник. Под
Коментари Харесай

Борисов: Няма по-млада от мен тръба в Перник

От 52-ра година нищо не е пипано в Перник. Под 20 млн. лева инвестиция няма да се размине. Ще трябват към 80 км тръби. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка бедственото състояние в Перник по време на визитата си в Стара Загора.

Няма по-млада от мен тръба в Перник , акцентира министър председателят.

Той увери, че всички, които през годините са съдействали за това ще си понесат отговорността.

Когато говорехме за водните цикли какъв брой са значими и да използваме европейските пари, имаше градове, които проспаха интервала. А кметове, които не са поискали да се включат в тези планове, в този момент желаят пари от държавния бюджет, по думите му.

Като имаше европейски пари тях ги мързеше , само че ще се оправят, означи Борисов.
 Манолова захапа Борисов за концепцията за държавен монопол над водите
Манолова захапа Борисов за концепцията за държавен монопол над водите

Задава 10 въпроса

Припомняме, че по-рано през днешния ден Мая Манолова насочи 10 въпроса към премиера във връзка предлагането му за основаване на едно ВиК сдружение . Според гражданската платформа " Изправи се. БГ " това ще докара до нов държавен монопол.

Преди това беше обявено, че не е открита ешерихия коли във водата в Перник. До момента Регионалната здравна ревизия е взела 13 проби от разнообразни места в града, които демонстрират чисти стойности.

Вчера, 27 декември стана ясно, че удължават с месец бедственото състояние в Перник. Главният прокурор Иван Гешев пък разпореди спецнадзор над следствието на водната рецесия в Перник.

Преди това министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че в града царува цялостен безпорядък и на всички места има течове . По негови думи сега се правели безумни неща, с цел да се позволи казусът.
 Борисов не търси виновност обратно за Перник, а строи нов тръбопровод
Борисов не търси виновност обратно за Перник, а строи нов тръбопровод

Предлага да се разиска концепцията ВиК сдруженията да се обединят в едно държавно сдружение

На Бъдни вечер в Перник стартира интервенция на територията на " Стомана " - Перник, с цел да се открие къде се губят към 90 литра вода в секунда. След това министърът на стопанската система Караниколов пресметна, че това се равнява на сума към 18 000 лева дневно и призна, че заплащат жителите на Перник.

Подозренията бяха, че предприятието източва нелегално вода. От " Стомана " отхвърлиха изрично това на идващия ден, когато и персонално министър председателят Бойко Борисов отиде на ревизия. Тогава той разгласи и че ще разпореди Икономическа полиция да ревизира всичко .

Бедствено състояние на територията на Перник бе оповестено на 21 декември, откакто воден режим бе разгласен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

За рецесията с водата в Перник се разбра единствено няколко дни след локалните избори, които бяха извоювани от Българска социалистическа партия и Станислав Владимиров. Той обаче е безапелационен, че виновност носят ръководещите и сигнали за заплаха е имало още при започване на годината . Кризата коства постовете както на регионалния шеф Ирена Соколова, по този начин и на шефа на ВиК Перник .

Според заключението от инспекцията на районната прокуратура има данни за занемареност, по тази причина и производството бе трансферирано към Специализираната прокурата.
 Удължават с месец бедственото състояние в Перник
Удължават с месец бедственото състояние в Перник

Това разгласи кметът на града Станислав Владимиров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР