От 27 юли т. г. /четвъртък/ е ограничено движението на

...
От 27 юли т. г. /четвъртък/ е ограничено движението на
Коментари Харесай

АПИ се събуди! Затварят за движение рушащия се мост в Горна Кремена, ще правят нов

От 27 юли т. година /четвъртък/ е лимитирано придвижването на всички транспортни средства по моста в Горна Кремена при 7-ми км на път III-103 Мездра - Златна Панега. Трафикът минава по общинската пътна мрежа в Горна Кремена. Поставени са нужните пътни знаци и сигнализация за въведената краткотрайна организация на придвижване.
Програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ планува построяването на ново мостово оборудване на мястото на съществуващия зидан каменен мост в Горна Кремена. На 24 март т. година АПИ разгласи социална поръчка по Закон за обществените поръчки за избор на реализатор на планиране и строителството на ново мостово оборудване, а на 2 май т. година и за строителен контрол. И двете процедури не са завършили. В поръчката за планиране и строителство е определен реализатор - ДЗЗД „ КРЕМЕНА БИЛД “ и следва сключване на контракт. Стойността му ще бъде 333 хиляди лева без Данък добавена стойност. Обществената поръчка е на инженеринг – планиране и строителство. Проектантските работи е планувано да се изпълнят за 60 дни в 3 междинни стадия, като срокът стопира да тече в края на всеки промеждутъчен стадий. Прогнозният период за осъществяване на строителството е 60 дни.
Преминаването по съществуващия мост в Горна Кремена е лимитирано до построяването на новото оборудване.
Пътят Мездра – Горна Кремена – Горна Бешовица – Роман е избран като обходен маршрут в посока Монтана за транспортни средства над 3.5 тона при модернизацията на път I-1 в сектора сред гр. Мездра и с. Лютидол.
За повишаване безопасността на пътуващите и на жителите на населените места, през които преминава транзитният трафик, АПИ работи в постоянна координация и тясно сътрудничество с Главна дирекция „ Национална полиция ”. Осигурени са допълнителни патрулиращи полицейски автомобили, които да контролират скоростта на движение в населените места и правилата за движение.
Спирането на движението по участъка от път I-1 Мездра - Лютидол и пренасочването на трафика по алтернативни маршрути, един от които е път III-103,  създава неудобства и за шофьорите, и за жителите на населените места. Ограничаването на движението обаче е необходимо за безопасното извършване на строителни работи и разширяване на трасето от първокласния път. Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР