От 22 април до 18 май, включително, на територията на

...
От 22 април до 18 май, включително, на територията на
Коментари Харесай

Близо месец в България ще има военно учение на САЩ

От 22 април до 18 май, в това число, на територията на страната ще се организира многонационално военно обучение от военните сили на Съединени американски щати с екипировка, военно съоръжение, в това число и прекосяване на военнотранспортни самолети.

Уведомлението пред депутатите изчете ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. От текста стана ясно, че в учението вземат участие Съединени американски щати, Англия, Грузия и Република България . Учението не е обвързвано с военни интервенции, нито съставлява подготвителни дейности за военни дейности. Уведомленията са постъпили на 19 и 20 април в Комисията по защита. Не стана ясно обаче къде ще се организира американското военно обучение.

В друго съобщение Никола Минчев заяви, че през въздушното пространство на България е минал аероплан на въздушните сили на Бразилия с невоенен темперамент и с позволение на министъра на защитата.

Председателят на Народното събрание заяви, че са постъпили докладите на бюджетите към края на декември на МОН и Сметната палата и са предоставени на Комисията по бюджет и финанси .

Получено е и мнение на Фискалния съвет за пролетна прогноза и бюджетна прогноза за 2023-2025 година, която е изпратена на Комисията по бюджет и финанси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР