От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра

...
От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра
Коментари Харесай

Въвеждат временни противоепидемични мерки от първия учебен ден

От 15 септември до 14 октомври със заповед на министъра на опазването на здравето се вкарват краткотрайни противоепидемични ограничения в детските ясли и градини, учебните заведения и центровете за специфична просветителна поддръжка (ЦСОП), оповестиха от здравното министерство, съобщи БГНЕС.

Считано от четвъртък, 15 септември, в детските ясли и градини при опция работата с деца би трябвало да се провежда в една и съща група и с един и същи личен състав. Работата на психолозите, логопедите и ресурсните учители в детските градини се провежда самостоятелно или в дребни групи.

При опция утринният банкет на децата би трябвало да се реализира през всички вероятни входове на детската градина/ясла, по авансово направен график, за недопускане смесването на деца от разнообразни групи.

Съгласно заповедта от 15 септември в учебните заведения и центровете за специфична просветителна поддръжка би трябвало да се съблюдава физическа отдалеченост сред учениците от обособени паралелки; сред педагогическия личен състав и сред родителите и личния състав.

При опция би трябвало да се вкара друго начало на образователните занятия и друг график за междучасията за обособените паралелки, класове; да се премине на двусменен режим на присъствено образование с оглед понижаване на броя на паралелките в даден интервал от деня; да се дефинира обособена класна стая за всяка паралелка; да се лимитират учениците в групите за целодневна организация на образователния ден в границите на паралелката; приемът на учениците да се реализира през повече входове (за училищата/ЦСОП с повече от 100 ученици). Храненето в училище/ЦСОП би трябвало да се реализира по график, без скупчване на възпитаници от разнообразни паралелки.

До 14 октомври провеждането на наставнически срещи в детските ясли и градини, в учебните заведения и в центровете за специфична просветителна поддръжка би трябвало да се реализира от разстояние, а при нужда от директна връзка – да се съблюдават условията за физическа отдалеченост от 1,5 м. Също по този начин е належащо осъществяване на засилен утринен филтър за недопускане на възпитаници с клинични признаци за Ковид-19, както и за други остри заразни заболявания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР