От 1 януари прагът за регистрация по ДДС става 100

...
От 1 януари прагът за регистрация по ДДС става 100
Коментари Харесай

Георги Ганев, ДБ: Повишаването на прага на регистрация по ДДС е шанс за оцеляване на малкия бизнес

От 1 януари прагът за регистрация по Данък добавена стойност става 100 000 лева, което е късмет за оцеляване на дребния бизнес у нас, обявиха от " Демократична България " откакто предходната седмица страната ни получи позволение от Европейска комисия да предприеме тази мярка.

" Информираме над 100 000 предприятия, че от 1 януари влиза в действие прага за регистрация по Данък добавена стойност от 100 000. Това е шестият най-голям предел в Европейски Съюз - късмет за дребния бизнес да оцелее, да има по-малко администрация ", съобщи Мартин Димитров от Демократична България.

От групировката обявиха, че на фона на антиреформите в 48-ия парламент с връщането на хартиената бюлетина, е видно, че може да се вършат и положителни неща.

" Това беше един от многото опити на " Демократична България " в предходния парламент да усъвършенства бизнес средата. Процесът не беше елементарен и елементарен преди да убедим задоволително хора в правилността на тази концепция ", акцентира Георги Ганев от Демократична България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР