От 1 до 19 април на учебен полигон (УП) „Корен”

...
От 1 до 19 април на учебен полигон (УП) „Корен”
Коментари Харесай

Над 400 военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в полево лагерно обучение

От 1 до 19 април на образователен полигон (УП) „ Корен” ще се организира полево лагерно образование с артилерийските формирования от Сухопътните войски, оповестиха от пресцентъра на министерство на защитата.

В него ще вземат присъединяване над 400 военнослужещи със 130 броя бойна и специфична техника от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Карлово, Смолян, Благоевград, Враца, Казанлък и Свобода. По време на полевото лагерно образование ще се проведат плануваните сложни занятия, тактически учения с бойни стрелби с батареи (дивизион), осъществяване на самостоятелни огневи задания и подготовка по пукотевица и ръководство на огъня на артилерията на Сухопътните войски. На 18 април, в края на полевия лагер, ще се организира подготовка по ръководство на огъня от артилерията на Сухопътните войски.

Началник на лагерния общ брой е полковник Лъчезар Мишев – пълководец на военно формирование 24490 – Асеновград, а началник на тренировката по ръководство на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Целта на полевото образование е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят качествата си по обезпечаване на обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР