От 01.03.2018 г. се променят цените на част от услугите

...
От 01.03.2018 г. се променят цените на част от услугите
Коментари Харесай

Нови цени в универсалната пощенска услуга

От 01.03.2018 година се трансформират цените на част от услугите от Универсалната пощенска услуга, предоставяна от „ Български пощи " ЕАД. Съгласно Закона за пощенските услуги за информиране на потребителите за смяна в цени, Дружеството в изискуемия седемдневен период, е разгласило новите цени на уеб страницата си и е предоставило информация в пощенските станции.

Новите цени са съгласувани с Комисията за контролиране на известията с Решение № 628 от 21.12.2017 година, оповестяват от " Български пощи ". На съображение член 65 от ЗПУ и „ Наредба за установяване на правила за формиране и използване на цените на услугите от УПУ ", „ Български пощи " ЕАД може да предлага смяна в цените на услугите на всеки шест месеца. Последната смяна на цените на услугите от Универсалната пощенска услуга е от 01.06.2016 година.

Основание за смяната е фактът, че от 2016 година, „ Български пощи " ЕАД като длъжен пощенски оператор на Р. България взе участие в нова система на Всемирния пощенски съюз, обвързвана с метода за разплащане за интернационалните колета. Новото ценообразуване на интернационалните колета, постанова смяна и в цените на вътрешните колета.

Въвежда се нова конструкция на цените на писмовните колета за страната и чужбина, по отношение на осъществяване на актовете на Всемирния пощенски съюз, които са в действие от началото на 2018 година.

Променят се цените на писмовните колета за страната и чужбина, цените на услугата „ пратки " за страната, както и цената на спомагателната услуга „ рекомендация " за страната.

Пратките към този момент се класифицират по формати P - дребна писмовна пратка, G - огромна писмовна пратка и E - обемна писмовна пратка, като се вкарват ограничавания за размери (дължина, ширина и дебелина), тегло, наличие и тип на услугата, „ с преимущество ", или „ без преимущество.

Разделянето на формати е по отношение на установяване цената за непрепоръчаните писмовни колета. В случай, че непрепоръчана кореспондентска пратка надвишава ограничаването за формат при един, или повече от четирите критерии (дължина, широчина, дебелина и тегло), пратката се класифицира в идващия по-голям формат.

Непрепоръчаните печатни творби и дребни пакети се класифицират във формат Е. Всички предложени писмовни колета, както и тези с оповестена стойност, се класифицират във формат Е.

Писмовните колета за чужбина ще са с друга стойност, според от формата.

Най-масовата услуга - кореспондентска пратка без преимущество за страната резервира своята цена.
Информация за измененията на форматите на пощенските колета и новите цени има на уеб страницата на „ Български пощи " ЕАД и в пощенските станции.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР