Освен време за избори сега е време и за приготвянето

...
Освен време за избори сега е време и за приготвянето
Коментари Харесай

Време за кисело зеле: Преди или след гласуването се слага то в бидоните?

Освен време за избори в този момент е време и за приготвянето на туршия и кисело зеле за зимата. Преди или след гласуването ще го сложат в бидоните врачани?

В село Згориград работата в никакъв случай не стопира. Неделята по традиция е подобаваща за подготвяне на зимнина, тъй като никой там не бърза да отиде до урните.

Новодошлите в дребните общини могат да извърнат вота

„ Ще отида да гласоподавам. Само да приключа с туршията, тъй като тя е на напред във времето. След това ще свърша, каквото още мога. Трябва да има с какво да поседнем на масата през зимата “, изяснява Цонка Митова.

Жената подготвя ростова туршия. Обяснява, че в нея се поставя зеле, моркови, чушки, зелени домати и карфиол. Всичко се нарязва и се обърква. Слага се в буркана и най-после се прибавя целина, споделя още Цонка Митова.  

В поредност от специфични анкети btvnovnite.bg ще обрисува проблемите в регионалните градове, а на въпросите отговаряте вие - жителите

„ Туршията се е подготвена след към една седмица “, пресмята тя. Признава, че бурканите ще станат доста пъстри. Така е и борбата за кмет на село Згориград. Там предпочитам сред четирима претендента.

„ Този, за който аз мисля да гласоподавам, първо би трябвало да е човек. Когато имаме потребност от него, да ни помогне, а не да си обръща главата и да ни споделя, че през днешния ден няма време “, отбелязва още дамата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР