Освен вече станалата нарицателна руска ваксина срещу коронавирус , която

...
Освен вече станалата нарицателна руска ваксина срещу коронавирус , която
Коментари Харесай

Китайските ваксини срещу коронавирус - мъглата какво могат и колко са безопасни е много гъста

Освен към този момент станалата нарицателна съветска ваксина против ковид " ", която Европейската организация по медикаментите (EMA) към момента преценя дали да утвърди за потребление на територията на Европейския съюз, китайските ваксини против ковид също провокират съществено внимание в закъсалата за ваксини Европа, написа в собствен разбор Politico.
Китайски ваксини към този момент съставляват 32% от общия размер ваксини против ковид, които Унгария получава. За съпоставяне, на " Спутник V " в Унгария се падат единствено 3% от въпросния размер. А към този момент 25 страни в целия свят употребяват китайски ваксини против COVID-19. Според Associated Press, Пекин е заречен 500 000 000 дози ваксини на 45 страни в целия свят.
 Учени: Ваксината Pfizer/BioNTech обезврежда бразилския вид на ковид Учени: Ваксината Pfizer/BioNTech обезврежда бразилския вид на ковид
Ваксината против COVID-19 на Pfizer Inc и BioNTech SE съумя да обезврежда нов вид на ковид, разпространяващ се бързо в Бразил...
В момента, Китай е одобрил за прилагане 4 китайски ваксини против COVID-19. Едната е CoronaVac, която е създадена от Sinovac, други две са на китайската държавна компания Sinopharm, - едната е направена в съдействие с Пекинския институт за биологични артикули, а другата – в съдействие с Института за биологични артикули в Ухан. Именно от Ухан потегли публично пандемията в края на 2019 година. Отделно, CanSino направи векторна ваксина (технологията е като тези на AstraZeneca и " Спутник V " ), само че китайската се ползва в една доза (като " Янсен " на Johnson&Johnson, която също е векторна и евентуално ще бъде утвърдена за приложимост на 11 март в ЕС). Векторната технология е следната – чрез безопасен за индивида организъм се придвижва ДНК до човешките кафези, която ги учи да противодействат на шиповия протеин на ковид. Чрез този протеин той навлиза в нашите кафези.
Колко ефикасни са имунизациите? Няма изцяло достоверна обществена информация. Колко безвредни са? Няма достоверна обществена информация. Има ли удостоверение на индикаторите на продуктите от самостоятелни научни екипи – не! Което значи, че в случай че държава-членка на Европейски Съюз въпреки всичко реши да купи и употребява китайски ваксини, поема персонално отговорността за здравето на тези, които ще имунизира.
Основният способ за произвеждане на утвърдените в Китай ваксини е на над 1 век – посредством умъртвяване на жив вирус, чрез нагряване на доста високи температури или по химичен път. Това е потвърдена технология, като преимуществата ѝ са, че съгласно редица учени може да обезпечи по-силен имунитет, тъй като имунната ни система се сблъсква с целия вирус, а освен с негов откъс. Заради това, може да има по-голям резултат и върху разпространяването на вируса – имунизираният да не заразява, тъй като ще има антитела и в носоглътката. Но и минусите са надалеч по-сериозни – по-силни и тежки странични резултати. За последното публични данни от Китай за към този момент утвърдените ѝ артикули няма.
Още нещо – даже в Бразилия има възбрана на база комерсиална загадка да се популяризират данни за имунизацията на Sinovac (CoronaVac), откакто на бразилска земя е извършено клинично изследване. Като обща информация се знае, че при 51% от 12 000 имунизирани медици в Бразилия и Турция, които лекуват пациенти с ковид, CoronaVac е защитила напълно имунизираните. Това е много слаб резултат по отношение на доста други артикули на пазара. След това Турция уточни от 83,5%, само че при под 7000 души, всичките под 59-годишна възраст. Има към този момент данни и от по-малко изследване, че CoronaVac не пази против бразилския вид на COVID-19.
 Китай започва стратегия за здравни документи Китай започва стратегия за здравни документи
Китай започва стратегия за здравни документи за вътрешни пасажери, заяви „ Гардъин ”. Цифровият документ, който демонстрира...
Sinopharm пък се хвали за продукта си, изработен дружно с Пекинския институт за биологични артикули, че има 86% от изследване в ОАЕ и 79% от изследване в Китай. Според компанията, разликата е в това, че при изследванията били употребявани разнообразни стандарти за диагностициране на COVID-19. За другата ваксина на Sinopharm, направена в съдействие с Уханския институт за биологични артикули, е 72,5%. Данните са от вътрешен разбор, показан единствено пред китайските регулаторни органи, на база на който имунизацията е утвърдена.
Всъщност, най-малко още 8 китайски ваксини са на фаза тествания върху хора, а доста повече са във фаза предклинични тествания, според.
Още нещо неразбираемо - какъв е индустриалният потенциал за китайските ваксини. През януари, четири китайски компании обявиха, че ще създадат 2,6 милиарда дози ваксини през 2021 година. Специално Sinovac споделяше в края на 2020 година, че ще направи 300 млн. дози през 2021 година, а през януари към този момент завиши това число до 500 млн. дози. А през февруари от компанията към този момент заговориха за 1 милиарда дози, тъй като сполучливо си уголемяват индустриалните мощности. В началото на март към този момент имаше изказване за допустимо произвеждане на 3 милиарда дози годишно. CanSino пък може да направи 500 млн. дози.
Съмненията, че Китай употребява имунизациите си като политическо оръжие се ускоряват, тъй като имунизацията в страната не върви изключително бързо. Само 4% от китайците са имунизирани, а доникъде на 2021 година публично оповестената цел е 40%. Ваксините не са и евтини – управляващите на разнообразни китайски провинции настояват, че заделят най-малко по 26 евро на доза. За съпоставяне, утвърдените в Европейски Съюз ваксини на Pfizer/BioNTech се допуска, че костват 12 евро на доза, на Moderna – 18 $, на AstraZeneca е 1,78 евро на доза, а на " Янсен " се чака да е 8,50 евро.
 Китай подарява ваксини на десетки страни Китай подарява ваксини на десетки страни
Властите в Китай доставят безплатно ваксини против ковид в 69 страни, а в други 43 ги продават, съобщи министърът на външните р...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР