Освен че е нащрек за евентуално изстрелване на ракета от

...
Освен че е нащрек за евентуално изстрелване на ракета от
Коментари Харесай

Северноамериканското военно командване следи Дядо Коледа и евентуален коледен подарък от Северна Корея

Освен че е нащрек за вероятно изстрелване на ракета от Северна Корея, Северноамериканското военновъздушно-космическо командване има и друга значима задача - да следи придвижването на Дядо Коледа, който носи дарове на децата по света , осведоми организация Ройтерс.

Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, известно със съкращението НОРАД (North American Aerospace Defense Command), е комбинирана военна организация на Съединени американски щати и Канада. Повече от шест десетилетия НОРАД предлага анимирано следене на придвижването на Дядо Коледа, до момента в който неговата шейна, теглена от елени, прекосява планетата, с цел да достави коледни дарове на децата.

Докато НОРАД извършва своята съществена задача да пази Северна Америка от закани, с горделивост продължаваме своята традиция да следим пътешествието на Дядо Коледа по света, уточни командването в изказване.

Сайтът на НОРАД за следене придвижването на белобрадия дъртак -, има близо 15 милиона неповторими гости от над 200 страни и територии по света.-->
През последните години НОРАД следи ракетните проби на Северна Корея. Пхенян предизвести Вашингтон по-рано този месец за вероятен " коледен подарък ". Това стана, откакто севернокорейският водач Ким Чен-ун даде период на Вашингтон до края на годината да предложи нови отстъпки в договарянията за севернокорейската нуклеарна стратегия.

Традицията за следене на Дядо Коледа от НОРАД стартира през 1955 година, когато магазин в Колорадо Спрингс позволява печатна неточност в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник. Първото позвъняване идва от малко момиче, което се свързва с полковник Хари Шуп - шеф на предшественика на НОРАД. Полковникът твърди детето, че Дядо Коледа е на път, а откакто още деца се обаждат в командния център, армията прибавя новата задача към своята отбранителна задача.

Командването е кръстено НОРАД три години по-късно и съставлява комбинирана канадско-американска военна организация . Оттогава задачата по следене на Дядо Коледа тече без спиране. Движението на белобрадия дъртак може да бъде проследено в профилите на НОРАД във Facebook, Туитър, Инстаграм и ЮТюб.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР