Острието на Пирин (Бл) - Преслав Йорданов - сподели пред

...
Острието на Пирин (Бл) - Преслав Йорданов - сподели пред
Коментари Харесай

Преслав Йорданов: Пирин има силите да се спаси

Острието на Пирин (Бл) - Преслав Йорданов - показа пред " Мач Телеграф " упованията си за пролетния дял от шампионата. Той призна, че задачата на тима е да остане в Първа лига. Нападателят се върна обратно във времето и разяснява престоя си в ЦСКА, както и с кое най-трудно е привикнал в Казахстан, където игра за Ордабаси.
 Официално: Димитър Тонев ще доиграе сезона в Пирин
Официално: Димитър Тонев ще доиграе сезона в Пирин

Оказа се непотребен в Ботев (Пд)

Подготовката стартира, само че ти имаш лек проблем. Как се чувстваш?

- Добре съм като цяло. Имам лек здравословен проблем, който в понеделник към този момент ще е отшумял и ще вляза да упражнявам наедно с тима. Всичко е обикновено.

Изигра се първата контрола на тима против Спортист Своге, която загубихте с 2:1. Не взе присъединяване в нея. Как видя мача?

- Да, поради този проблем не съумях да играя. Беше равносилен мач. В началото на подготовката се натоварват физически повече тимовете. Имаше евентуално и лека отмалялост. Получи се добър дуел с неособено доста положения пред двете порти, само че нямахме и шанс. Спортист победи с два точни удара.

Имате ли условия за подготовката? Времето на този стадий е меко, а вие сте един от тимовете, които си останаха в България.

- Да, изискванията са естествени. В Сандански сме на лагер. Не знам, в случай че завалят дъждове, по какъв начин ще стоят нещата, само че за момента всичко е обикновено и имаме изискванията да се приготвяме както би трябвало.

Ти си един от водачите в тима на Пирин. Това тежи ли ти по някакъв метод?

- Не ми тежи по никакъв метод. Аз се старая всяка година да давам максимума от себе си и да си правя работата на терена, в случай че ми се гласоподава доверие. Важното е да съм на терена и да въвеждам голове.

Ще съумеете ли да надградите през тази подготовка?

- Надявам се да успеем. Разделихме се с доста съществени футболисти и в този момент чакаме нови. Млади играчи навлизат в тима и се надявам да се стиковаме по допустимо най-бързия метод и да надградим. Ще е много тежко напролет, няма какво да се лъжем. Надявам се да си свършим работата и да останем в Първа лига.

Предвид компликациите през есента по какъв начин е настроението в тима?

- Добро е настроението сега и има колектив. Всеки се приготвя обикновено и се старае. Не е прелестно да сме на тази позиция в класирането, само че въпреки всичко се надявам с положителни игри и резултати през втория полусезон да си свършим работата и всичко да приключи наред.

Заговори се за рецесия в Пирин и за закъснение на една заплата. Платиха ли ви я и всичко наред ли е?

- Имаше закъснение по празниците, само че към този момент всичко е платено. Към момента всичко е обикновено. Друг път не е имало закъснение на заплащанията. Никакви проблеми не е имало преди.
 Пирин се укрепи със бранител на Лудогорец
Пирин се укрепи със бранител на Лудогорец

Илкер Будинов идва под наем

Ще съумеете ли да се спасите, на три точки сте от задачата?

- Ами има доста мачове до края на шампионата и това ни е задачата. Мисля, че имаме силите да го създадем. Трябва да притеглим още няколко индивида и мисля, че всичко ще си пристигна на мястото.

Как виждаш конкуренцията в шампионата? Изиграха се много равностойни срещи.

- Конкуренцията е сериозна. Отборите, които сме в дъното на таблицата, сме много равностойни и както всеки има късмет да остане, по този начин и във всеки един миг може да се окаже финален. Всичко си зависи от нас.

Доколко е значим стартът на полусезона и може ли той да бъде индикативен за Пирин?

- Стартът е доста значим. Ще е хубаво да тръгнем с няколко победи и точки. Това би ни дало криле за идващите срещи в шампионата. Ще се постараем да го създадем, макар че програмата ни е сложна. Ще са тежки мачовете, само че нека да реализираме положителни за нас резултати и да вземем точки.

През този първи полусезон изигра 15 мача и вкара два гола. Добър резултат ли беше това за теб?

- Мисля, че можеше и по-добре да се показва. Не съм изключително удовлетворен. Аз играх и малко, тъй като имах проблем с аддуктора и множеството мачове ги изкарах от пейката. Не съм удовлетворен, не ме устройват такива резултати откъм голове.

Зад граница си играл единствено в Казахстан в Ордабаси. Разкажи ни за престоя си там?

- Беше много друго за мен. Самата просвета е друга, както и шампионата. Климатът е радикално друг. Най-интересното, което ми се случи, беше при започване на престоя ми там. В града, в който бяхме Шъмкент беше 15-20 градуса и гостувахме в Тобол. Спомням си, че потеглих по пай ръкав от нашия град и кацнахме на летището в Тобол, където беше минус 15 градуса. Това беше шокиращо за мен, тъй като не ми се беше случвало да чувствам такава разлика в температурите. Това беше доста друго в Казахстан. Иначе като футбол мога да кажа, че имат положителни играчи. Нивото не е едва. Не мога да сравня дали тук в България е по-високо, или не, само че в Казахстан е положително. Може би сме на едно равнище.
 Опитен бранител разтрогна контракта си с Пирин и поема към Симитли
Опитен бранител разтрогна контракта си с Пирин и поема към Симитли

Юли Попев с ангажира с едно последните си професионални предизвикателства

Бързо ли съумя да свикнеш там?

- Трябваше ми време. Като цяло започнах да привиквам след към месец, два. Адаптирах се с метода на живот и часовата разлика. Трябваше ми малко време като с всяко ново нещо. Доста е друго там.

Имало ли е други предложения от чужбина към теб?

- Имаше през годините. Като се върнах от Казахстан, имаше оферта към мен, която я подцених, тъй като чаках друго предложение. То обаче не се получи. Както се споделя - озовах се от двата стола на земята. Случват се тези неща от време на време. Взимаш неверните решения без да знаеш, че го правиш. Трябва и шанс в тези неща, с цел да вземеш вярното решение.

Мислиш ли още за трансфер в чужбина, тъй като въпреки всичко си към този момент на 33 години?

- Честно казано съм се фокусирал върху работата ми в Пирин. Аз мисля, че имам силите да играя зад граница още. Ако пристигна оферта, бих играл към момента в чужбина. Чувствам се добре физически и мисля, че няма да имам проблем.

Треньор ви е Христо Янев. Бързо ли привикна с неговата философия? Работил си с него и преди.

- Да. работили сме дружно в ЦСКА. Наясно съм с условията му. Мен ми е доста елементарно да работя с него. Когато изпълняваш това, което той ти задава като задания, се работи извънредно прелестно с него. И той е удовлетворен, и аз също, тъй като Янев ти дава потребни препоръки по какъв начин да си най-полезен на тима. Той има разнообразни способи от останалите. С доста положителни усещания съм от него и мисля, че го чака ярко бъдеще в специалността. Радостен съм, че работим дружно.

Няма по какъв начин да не те попитам за престоя ти в ЦСКА. Щастлив ли беше на " Армията "?

- Да, изживях едни от най-хубавите ми години във футбола. Емоциите в ЦСКА бяха доста велики. Създадох другарства и почитателите бяха до нас постоянно. Прекрасни години.

Беше в сложен интервал за тима. Имахте поддръжката на почитателите на всички места. Как се чувствахте?

- Беше много тежък интервал, само че колективът беше доста обединен. Треньори, футболисти, ръководите и почитатели бяхме дружно. Това беше най-хубавото, тъй като правехме всичко в името на ЦСКА!

С какви усеща се раздели с клуба?

- С доста положителни. Аз от ЦСКА отидох в Казахстан, тогава ме продадоха. Няма по какъв начин да кажа нещо неприятно за клуба в случай, че съм бил част от него и съм изживял страхотни моменти.

Вдигна и Купата с " армейците ". Какво беше възприятието?

- Страхотно беше. Излязохме пред цялостен стадион и взехме трофея. Беше неповторимо! Дори и в срещите преди финала беше ужасно. Всеки наш мач беше пред пъпни трибуни.

Би ли се върнал още веднъж на " Армията "?

- Разбира се! Ако получа такова предложение, бих се върнал незабавно, само че на този стадий нямам такова.

Какво си пожелаваш да постигнеш с фланелката на Пирин?

- На този стадий желая да се спасим и да останем в Първа лига! Да сме живи и здрави и да радваме почитателите на клуба!
 Пирин (Благоевград): Бетинг фирмите поддържат развиването на футбола
Пирин (Благоевград): Бетинг фирмите поддържат развиването на футбола

И " орлетата " с декларация
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР