Остават само три дни до премиерата на „Доза щастие“, когато

...
Остават само три дни до премиерата на „Доза щастие“, когато
Коментари Харесай

Доза щастие с премиера по HBO GO - slava.bg

Остават единствено три дни до премиерата на „ Доза благополучие “, когато българският филм ще бъде наличен за гледане у нас и в още шест страни от района. Мисията, идеята и персоналната история зад сюжета ще стигнат до доста хора през онлайн стрийминга и по този начин филмът ще продължи да живее и да бъде съпреживяван.

HBO Европа закупи права за излъчването му за седем страни, в това число България, а паралелната премиера за всички територии е на 17 май в HBO GO и от 21:00 часа по HBO. Заглавието у нас влиза в специфичната HBO селекция със модерни български филми, която цели да даде достъп до родно кино от последните десетилетия освен на нашата, само че и на задгранична аудитория. Тя е израз на желанието на HBO България за популяризирането и поддръжка на киноиндустрията.

Подбора в селекцията Предложения от България няма упоритостта да прави оценка, а да показа актуалния български взор. В нея към този момент има 24 игрални и документални заглавия, като до есента предстоят да бъдат добавени още няколко. Валентина Каролева, която пресъздава във кино лентата облика на личната си майка Весела Тотева, споделя: „ Доза благополучие “ за мен е сбъдната фантазия, филм който ме научи, промени и извая като човек, артист и щерка. Това не е просто филм, това е същинска история, която те завежда до дълбини, за които не си си представял, че съществуват. Преди, по време и след основаването му имаше едно магично чувството, като че ли някой доста искаше той да се случи...

За мен това не е просто план, за мен той се трансформира в идея, беше идеята на мама, в този момент към този момент е моя! Вярвам, че всеки един от нас има задача на тази земя и за мен, както и за доста хора от екипа на „ Доза благополучие “, този филм се трансформира в нашата задача. “ Благодарение на необятния отзив за кино лентата, надали има някой у нас, който не е осведомен с това, че „ Доза Щастие “ преразказва действителни събития от 90-те години в България и среща феновете с една прочувствена и персонална история от близко. Търсейки щастието, Весела и нейната щерка инцидентно попадат в циничен кръг, от който измъкването се оказва съвсем невероятно. Филмът е акомодация на сценариста и режисьор Яна Титова по книгата „ Падение и избавление “ от 2016 на Весела Тотева, а в основната роля се превъплъщава нейната щерка – Валентина Каролева. „ Доза благополучие “ към този момент доближи до многочислена българска аудитория и получи утвърждението й, с съвсем 100 000 фенове по време на прожекциите си в кината в страната. Филмът се задържа на екран цели 12 седмици, на фона на междинното положително показване на българско заглавие до 6 седмици.

„ Доза благополучие “ означи и връх като най-търсеното кино заглавие в Гугъл на територията на България, като остави зад себе си американски блокбастъри от предходната година. Не на последно място, той е един от двата български кино лентата, включени в European Film Market на основния европейски фестивал Берлинале. Всичко това го подрежда измежду най-успешните български продукции за последното десетилетие у нас, а в този момент му следва да забележим по какъв начин ще бъде общопризнат и от непозната аудитория. Продуценти на "Доза Щастие " са Александър Алексиев и Николай Стоичков с компанията им NO BLINK Studio в копродукция с bTV Studios, b2y, BrodFIlm, DreamTeam и REASON8. Пред камерата на оператора Мартин Балкански в функции във кино лентата застават Валентина Каролева, Димитър Николов, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Александър Алексиев, Силвия Лулчева, Лидия Инджова, Ая Алексиева, Васил Бинев, Цветан Алексиев, както и Стефан Вълдобрев, Илка Зафирова и Филип Аврамов и Стоян Дойчев. Наличните заглавия в селекцията на HBO могат да се видят в „ Предложения от България “, като могат да се гледат легално онлайн на стрийминг когато и да е.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР