Оставам скептичен. По-скоро ми се струва,че отиваме към предсрочен вот.

...
Оставам скептичен. По-скоро ми се струва,че отиваме към предсрочен вот.
Коментари Харесай

Димитър Ганев,Тренд: Кабинет на малцинството звучи като научна фантастика

Оставам песимистичен. По-скоро ми се коства,че отиваме към предварителен избор. Това разяснява Димитър Ганев от " Тренд " по Нова нюз. Според него при всяка една коалиция ще се заплати доста висока цена.

" Защо е проблем цената? Защото през октомври 2023 година предстоят локални избори. Местната власт е пиедестал за всяка една партия ", добави той.

Според политическия пиар специалист Нидал Алгафари оптимистичният вид е да се сътвори държавно управление, което да направи няколко добрини. Хората започнаха да търсят разсъдък, счита той.

" Хората не разбрат нищо от тези кодове, само че схващат, че нещо се забърква. Има сентенция, че няма пушек без огън ", разяснява той абсурда Георги Свиленски - Кирил Петков от предишния петък, когато имаше спор по Изборния кодекс.

" Какво би могла да съставлява тази коалиция, тя няма да бъде от общоприетия вид, да вземем за пример тройната коалиция или коалиция " Кирил Петков ", няма да бъде подобен вид.  А ще минава през следното: Ние в този момент няколко партии ще поддържаме един състав и ще се даде заден за партийни лица. Така цената ще бъде по-ниска. Обяснението ще бъде тъй като се намираме в комплицирана обстановка сме длъжни да подкрепим някакъв вид кабинет ", счита Димитър Ганев. 

Според Нидал Алгафари при кабинет на " Промяната ", те може да бъдат изхвърлени  в някакъв миг, както направи " ИТН ".

" Кабинет на малцинството звучи като научна фантастика. Едно държавно управление, с цел да ръководи обикновено, би трябвало да има болшинство. Едно такова държавно управление ще бъде пленник да извършва законодателни начинания на разнообразни болшинства. Това не може да действа обикновено, няма по какъв начин ", счита Димитър Ганев.

Няма да има предварителни парламентарни избори в околните месеци, счита Алгафари. Ще намерят метод, ще се спогодят и ще има плаващи болшинство, добави той. Димитър Ганев посочи, че не изключва тази теза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР