Основното искане е за увеличение на заплатите и защита на

...
Основното искане е за увеличение на заплатите и защита на
Коментари Харесай

Синдикатите организират поредица от протести заради проектобюджета

Основното искане е за нарастване на заплатите и отбрана на трудовите права на работещите. Днес в 8,30 часа на митинг пред Народното събрание излизат работещи в Изпълнителните организации по горите, по риболовство и аквакултури и " Борба с градушките ", Напоителни системи, Селскостопанска академия. Акцията е проведена от КНСБ.

Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов уточни и други структури, които се чака да излязат на протестни акции до края на седмицата пред Народното събрание:

 

" Работещите в Национален осигурителен институт, в Национална агенция за приходите, в Архивите, в областта на АПИ и по-конкретно толсистемите. Една от дейностите на синдикатите е предпочитано заплащането в Националното радио ".

 

Работещите упорстват за срещи с депутатите за показване на своите претенции по проектобюджета за тази година.  Отдавна синдикалистите желаят да бъде обезщетена насъбраната от 2021-а година инфлация от близо 30 %.

 

КНСБ направи изследване до структурите си по места до близо 5000 души, и резултатите сочат, че 75 % са в подготвеност да вземат участие в протестни и протестни дейности. Шатра - приемна за народни представители пред Народното събрание направиха и от Конфедерация на труда " Подкрепа ".

 

Работниците и чиновниците в Българската организация по сигурност на храните и Изпълнителна организация по горите желаят най-малко 20% нарастване на работните заплати, оповестиха от организацията.

 

През идната седмица на митинг ще излязат и работещите в държавните енергийни сдружения против плануваното изземване на 100% от дивидента на предприятията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР